Johannes Årsjö, Norrköping, tävlar i Stadium Arena på lördagen. Foto: Starke Man Johannes Årsjö, Norrköping, tävlar i Stadium Arena på lördagen. Foto: Starke Man

Nu gör de starkaste upp om VM-biljetterna

I morgon samlas 12 av världens starkaste män i Norrköping för att lyfta och flytta rejält tunga saker. Målet för Johannes Årsjö och de övriga atleterna är en plats i VM.

I morgon, lördag, är det dags för arrangemanget Giants Live Sweden i Stadium Arena i Norrköping. Det är en av åtta grand prix-tävlingar och det betyder att det är de allra starkaste av de starka som kommer att baxa, dra och lyfta grymt tunga saker i arenan.

– Det är 12 atleter som tävlar. Bland dem finns både de som är etablerade i världseliten men vi försöker också alltid få in någon ny på varje tävling, säger Johannes Årsjö som är Sveriges starkaste man gånger nio och rankad topp tio bland de starkaste i världen.

Bland deltagarna finns Sveriges fyra starkaste män. De är förutom Norrköpings Johannes Årsjö, Martin Forsmark, Johnny Hansson och Andreas Ståhlberg. Övriga atleter kommer från bland annat USA och förutom ära, pengar och pokaler kämpar atleterna om biljetter till VM.

– Vi kommer att ha väldigt starka karaktärer på tävlingen. Från Boston i USA kommer Rob Cerny som har kommit ut som den första homosexuella strongman, säger Johannes Årsjö.

– Och så har vi James Rude från Las Vegas. Han är swat-team polis hemma så det kommer att bli en häftig duell mellan honom och Martin Forsmark som är svensk polis och jobbar i Gävle. Martin är tvåa i Sverige efter mig.

Johannes Årsjö. Foto: Starke Man

Hur det kan gå när man ger någon ny chansen att vara med i en Starke man-tävling vet Johannes Årsjö allt om …

– För mig började allt 2005 när min bror anmälde mig till Norrköpings starkaste men utan att jag visste om det. Jag ställde upp och kom trea i tävlingen.

–  Jag vann ett årskort på gym. Jag fick blodad tand och började träna som en galning. Jag hade i och för sig alltid tränat mycket så det var inget konstigt för mig, säger Johannes Årsjö som vägde 105 kilo som 13-åring.

– Ja, jag har alltid varit den stora starka killen, jag spelade hockey och sprang milen.

I morgon, lördag, kan man alltså se Johannes Årsjö och övriga atleter i Norrköping. Tävlingarna börjar klockan 12 och atleterna gör upp i sex extrema grenar.

Det kommer också att vara olika event för publiken under dagen. Bland annat olika grepp- och bänkpresstävlingar för de som vill mäta sin styrka.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load