Foto: Pixabay

Missa inte smygstarten på fredag

Nu är det dags. På lördag invigs årets Globala veckor som innehåller allt från filmvisningar och sagostunder till syjuntor, trapplopp och julmarknad. Officiellt vill säga. Smygstarten är på fredag.

Den 18 november klockan 11.00 invigs årets Globala veckor på scenen i Mirum galleria. Övriga arrangemang sker på flera olika platser i Norrköping.

De Globala veckorna sätter fokus på lokala och globala utvecklingsfrågor och det är ett digert program som presenteras. Ett 45-tal aktörer arrangerar allt från filmvisningar och trapplopp till syjuntor, sagostunder, utställningar och föreläsningar.

Arrangemanget Globala veckorna och Framtidsveckan sker i samverkan mellan Norrköpings kommun och biståndsmyndigheten Sida, Studiefrämjandet och lokala aktörer. Syftet är att öka intresset och engagemanget för globala frågor och inspirera människor till en mer hållbar livsstil.

Under invigningen på lördag medverkar bland andra Youtube-kända bröderna Daniel och Emil Norberg och kulturskolans El Sistema. Invigningstalet kommer att hållas av kommunfullmäktiges ordförande Louise Malmström (S).

Dessutom dukas ett globalt torg upp – här kommer det bland mycket annat att finnas möjlighet att provsmaka och handla etiskt tillverkade produkter och byta in begagnade leksaker.

Kampanjveckorna pågår mellan den 18 november och den 2 december. Hela programmet hittar du här.

Om man inte kan, eller vill vänta, ända till lördag så sker faktiskt en smygstart på fredag i Campus Norrköping och Värmekyrkan. Under dagen erbjuds bland annat lunch med liverapportering från klimatmötet i Bonn och på kvällen spelar Sousou & Maher Cissoko, Per Eckerbom Band och Kristina Issa Band i Värmekyrkan.

Ett urval av aktiviteter under veckorna ...

Vernissage – fotoutställningen ”Transforming our world”. Om FN:s globala mål. Johan Hassel från regeringens Agenda 2030-beredning inviger.
Söndag 19 november klockan 12.00, Arbetets museum, våning 5.

Norrköpings Filmfestival 2017. Årets festivaltema är FN:s globala mål.
22-28 november på biograf Cnema.

Lunchföreläsning: Vad Super Mario kan lära oss om att rädda miljön. Om hur tv-spelen kan göra de energismarta valen lite roligare.
23 november, Idrottens hus, Klockaretorpets centrum

Föreläsning med Nina Rung, kriminolog och genusvetare. Om könsnormer, sexuella övergrepp och prevention.
Onsdag 29 november klockan 17.00–19.00, Comfort Hotel.

Föreläsning med Pelle Fosshaug om Somalia bandy. Hur en galen idé kan bidra till integration.
Onsdag 29 november klockan 18.00, Stage Skandia, Drottninggatan 31.

Rättvis julmarknad
2-3 december klockan 11.00–16.00, Arbetets museum.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load