Johan Dalene spelar med Norrköpings Symfoniorkester på lördag. Foto: Monica Bergström

17-årig prisvinnare inleder säsongen i De Geerhallen

Ni minns såklart Johan Dahlene som i somras vann både första pris och publikens pris i Cooper International Violin Competition 2017 i USA. På lördag spelar 17-åringen i De Geerhallen.

För ett år sedan debuterade den unge violinisten Johan Dalene med Norrköpings Symfoniorkester. På lördag, den 16 september, inleder han även denna säsong i De Geerhallen i Norrköping.

17-årige Johan Dalene är från Norrköping och han har jobbat hårt på sitt cv sedan förra årets konsert. Han har kommit trea i världens viktigaste tävling för unga violinister, Menuhin Competition, och nu i somras vann han första pris samt publikens pris i Cooper International Violin Competition 2017 i USA.

Vid det senare tillfället spelade han Tjajkovskijs Violinkonsert tillsammans med The Cleveland Orchestra och gav juryns ordförande den bästa Tchaikovskykonserten någonsin – en version han väntat på i 60 år att få höra.

På lördag bjuder han publiken i Norrköping på virtuosa verk och det blir franskt för hela slanten med verk av Boulanger, Saint-Saëns, Fauré, Ravel och Debussy. Dirigent är holländske Otto Tausk.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load