Norrköpings tingsrätt. Foto: Monica Bergström

18-åring åtalas för dödshot och knivhugg

I december hotade han både sin rektor och sin lärare till livet. Sedan dess har han varit föremål för ett flertal polisingripanden och utredningar. Det senaste är en grov misshandel där han knivhögg en annan man. Nu åtalas han vid Norrköpings tingsrätt.

En 18-åring åtalas vid Norrköpings tingsrätt för en rad brott.

Det första brottet som står på åklagarens lista är när den åtalade hotade både sin rektor och sin lärare till livet på den skola där han gick. Han ska ha uttryckt att han skulle lära sig att skjuta och sedan skulle han söka upp de nyss nämnda personerna. Händelsen inträffade i december förra året och den åtalade var då 17 år.

Sedan den händelsen har han fyllt 18 år och fortsatt att vara föremål för polisens uppmärksamhet och utredningar.

I maj försökte han åka spårvagn i Norrköping utan biljett och när han skulle kontrolleras av väktare gick han till attack och försökte sparka en av dem i huvudet. Därefter ska han, bland annat genom att spotta och slita med kroppen, ha satt sig till motvärn och försökt att hindra väktarna från att ingripa mot och skyddsvisitera honom. Den 23 juni ertappades han med en kniv på allmän plats i centrala Norrköping och han har två gånger testats positivt för att ha använt narkotika.

Senast – den 14 augusti – knivhögg han en annan man i Hörsalsparken i Norrköping. Mannen träffades av kniven i höger axel/skuldra med smärta och en sårskada som följd. 18-åringen anhölls för brottet den 15 augusti och har suttit häktad sedan den 18 augusti.

Nu har åklagaren lämnat in stämningsansökan till Norrköpings tingsrätt. 18-åringen åtalas för hot mot tjänsteman, två fall av ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd, bedrägligt beteende, försök till våld mot tjänsteman, brott mot lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål.

För händelsen i Hörsalsparken åtalas 18-åringen för grov misshandel. Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom 18-åringen visade särskild hänsynslöshet och råhet genom att angripa målsäganden på allmän plats med livsfarligt vapen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load