Lina Skandevall älskar Norrköping och jobbar hårt för att marknadsföra staden. Foto: Monica Bergström

Reseblogg – nästa projekt för Lina Skandevall

Resejournalist, bloggare, programledare, moderator och projektledare. Lägg därtill eldsjäl, löpare och trädgårdsfixare. Lina Skandevall är en kvinna med många sidor och en enorm drivkraft.

Nyligen var Lina Skandevall på plats i Almedalen med uppdrag att styra upp två stora seminarier på temat e-hälsa. Nu ska hon ge sig ut på en cykeltur längs med den svenska östkusten tillsammans med vännen Frida Södermark. Och när hon kommer hem igen är det nästan dags att lansera den egna bloggen.

– Jag är oerhört nyfiken som person och jag har alltid haft ett driv. Jag förstod kanske inte i början att jag var entreprenör men för 13 år sedan tog jag det steget och blev entreprenör på heltid. I dag har jag två anställda i den kommunikationsbyrå jag driver, säger Lina Skandevall.

Om lite drygt en vecka kommer Lina Skandevall att lansera sin reseblogg “World of Skandevall”.

– Jag har rest i ett 50-tal länder. Jag har gjort i snitt tio resor varje år de senaste tio åren, som resejournalist och på egen hand. En blogg ger mina läsare ytterligare en dimension på mitt resande och jag kan dela med mig av alla tips. Jag känner mig ofta som en levande resebyrå så det är skönt att kunna kanalisera allt till en plats. Att jag jobbar med pr och kommunikation ser jag som en styrka i det.

Många projekt Lina Skandevall jobbar med är inriktade på besöksnäring lokalt, men också med andra länder i och utanför Skandinavien.

– Besöksnäringen är så extremt viktig. Den sysselsätter väldigt många människor och omsätter mycket pengar. Sverige har stor potential nu när Atlanturismen ökar och blickarna riktas hitåt. Att bygga ihop det lokala med pr för andra länder ger en väldig bredd och jag är mån om att koppla ihop olika kontakter, säger Lina Skandevall.

– Jag vill få Norrköping på kartan och jobbar med det på så många olika sätt. Den här staden är fantastisk och förtjänar att synas mer än vad det gör idag. Varumärket behöver bli ännu starkare.

Och just det – att lyfta Norrköping ännu mera – är något som Lina Skandevall hoppas och tror att den egna resebloggen kommer att göra. Dessutom hoppas Lina att den kommer att svara på många frågor och visa den del av resorna som kanske inte syns i de publicerade reportagen.

– Ofta är det betydligt tuffare resor än den bild ett reportage ger. Det är långa resor, jetlag och pressade program.

– För min del är det löpning som gäller för att orka med. Löpning är en stor grej i mitt liv. Jag brukar alltid ge mig ut före frukost när jag är utomlands. Man får se mycket på det sättet och så är jag pigg när de andra som är med på resan precis klivit upp, säger Lina Skandevall.

När hon har landat hemma i Hylinge utanför Västra Husby är ledig är det återhämtning på annat sätt som gäller

– Jag brukar säga att jag är en social enstöring. Jag landar på landet och jag behöver den kontrasten.

Om ...

… Lina Skandevall:

Ålder: 39 år.

Bor: Hylinge, Västra Husby.

Familj: Pojkvän. Övriga familjen finns i Småland.

Kallar sig: Entreprenör.

Intressen förutom jobbet: Natur och mat, jag älskar att laga mat. Mat är ett jätteintresse liksom allt som är lokalt odlat. Gillar att sjunga.