Thomas Idenås, Kaisa Karro, Nils Styf, Reidar Svedahl och Magnus Johansson tog några skopor jord och så var byggandet av en ny stadsdel igångsatt. Bild: Jerry Prütz

Annorlunda spadtag för ny stadsdel

Vid lunchtid idag, onsdag, tog företrädare för kommun, byggherrar och region Östergötland några rejäla spadtag då den nya stadsdelen Sandbyhov hade byggstart. News hakade på.

Trots det småkalla och Bladerunneraktiga höstvädret så var den alltid lika positive Reidar Svedahl både glad och förväntansfull inför byggstarten och det var nog inte bara för att han skulle få ratta en alldeles egen grävmaskin. Visserligen en liten modell men ändå.

 

Folkkäre Reidar Svedahl var idel solsken trots det gråruskiga vädret. Bild: Jerry Prütz

– Idag skiner solen och jag är väldigt glad för att Hemsö valt att investera sjuhundra miljoner i Sandbyhov. Sådana beslut får ni gärna ta flera av, sade det liberala kommunalrådet och vände sig särskilt till Hemsös vd Nils Styf.

En miljard

– Vi på Hemsö känner oss väldigt välkomna i Norrköping, som för övrigt är en stad som vi tror mycket på och som vi kommer att satsa ännu mer pengar i. Jag skulle tro att när Sandbyhov står klart om x antal år så kommer vi investerat över en miljard här, berättar Nils Styf när det blir hans tur att greppa mikrofonen.

Samhällsservice

I Sandbyhov bygger Hemsö, det så kallade Nodhuset som ska inrymma vårdlokaler för Region Östergötland, samt hyreslägenheter som kommer att ägas av Hyresbostäder. Utöver det byggs en högstadieskola och F-6 skola åt Norrköpings kommun samt att Obos Kärnhem utvecklar bostäder i området.

Övriga som höll tal innan man satte sig på var sin grävmaskin var Magnus Johansson, Affärsutvecklare Obos Kärnhem, Thomas Idenås, Styrelseordförande på Hyresbostäder samt Kaisa Karro, regionråd region Östergötland.

Tältmingel med glögg. Bild: Jerry Prütz

Då ska nya huset stå färdigt