Ett biltempel vid E4. Nu är Platinum cars nya bilhall klar. Foto; Privat.

Se bilderna från Sigges nya Platinum cars

News har tidigare berättat om att Platinum cars planerat och börjat bygga ut sin bilhall vid E4. Nu är den 11 000 kvadratmeter stora anläggningen så gott som klar.

Det är en glad och nöjd Sigge Bilajbegovic, ägare och vd till Platinum cars, som svarar när News ringer upp för att höra lite om hur det går med bilhallsbygget. Man satte spaden i jorden i november och invigning blir det i slutet av månaden då det återstår lite puts och allmänt fix, men på det stora hela är hallen klar och bilarna står på rad i den sobra lokalen.

– Det här är nu Europas största bilhall för den här typen av bilar i och med en yta på 11 000 kvadratmeter. Den gamla hallen var på 4 000 kvadrat, berättar Sigge med stolthet i rösten.

Den nya anläggningen är verkligen imponerande med en utställningshall med plats för 200 bilar, garage och möjligheter för vinterförvaring. Det finns även en mack och möjligheter till att förfriska sig samt en anläggning för all upptänklig bilvård. Lite hädiskt skulle man kunna påstå att detta är ett riktigt ”biltempel”. Man har även byggt en helikopterplatta på taket till bilhallen, bara det imponerar stort på News biltokiga reporter.

– En sådan här bil behöver inte vara dyr och det finns även de som ökat i värde istället för det omvända. För något år sedan sålde vi några Ferrari 458 och nu är de värda 100 000 kronor mer än när de såldes. Här inne kan man hitta en bil för 100 000 kronor eller tio miljoner, berättar Sigge och fortsätter:

– Vi har ständigt ökat vår omsättning under de tretton år vi har hållit på och ännu ser jag ingen avmattning när det kommer till att folk vill unna sig en lyx- eller sportbil. Jag ser jag också att man allt tidigare i livet köper sig den där bilen man länge sneglat på. Det verkar dessutom som om Jante är på tillbakagång och man bryr sig allt mindre om vad grannar, vänner och andra tycker om att man unnar sig en bil som är lite utöver det vanliga.

I helgen som gick hade man mellan 600 och 700 personer i bilhallen. Vilket Sigge och hans personal tycker är väldigt roligt.

– Jag vill att även den som inte ska köpa en bil kommer hit och tittar. Många har aldrig sett en Rolls-Royce, en Ferrari eller en Maserati men är nyfikna. De är välkomna och vi inviger den nya bilhallen om några veckor i slutet av oktober, avslutar Sigge Bilajbegovic.

Som första tankställe i Norden har Platinum cars börjat sälja Gulfs racingfuel som håller hela 102 oktan. Foto: Jerry Prütz
En utökad parkering ska ta emot kunderna. Foto: Jerry Prütz
Utanför Sigges kontor sitter utmärkelsen som Årets företagare. Foto: Jerry Prütz.
Drygt 200 bilar får plats i den nya hallen. Foto: Jerry Prütz
Den gamla rekondhallen blir ett utmärkt “tittskåp”. Foto: Jerry Prütz
Inget är väl så mytomspunnet som en Rolls? Foto: Jerry Prütz.
Foto: Jerry Prütz.
Lyxiga och snabba bilar på rad. Foto: Jerry Prütz.
Ett grönt fartvidunder. Foto: Jerry Prütz.
Ännu ett klassiskt sportbilsmärke i form av en L.amborghini. Foto: Jerry Prütz.
Orange is the new black. Foto: Jerry Prütz.