Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg

De bjuder in till en annan värld

De startade nyligen upp och bjuder in till en helt annan värld. Detta tack vare en spännande teknik.

I början av november öppnade VRstugan i centrala Norrköping. Det är fyra kompisar som driver verksamheten. Deras koncept är spel som utspelar sig i en virtuell verklighet.

– Det tog tre månader från att vi började prata om att starta verksamheten till att vi öppnade. Bakgrunden till det var att vi hade provat på VR-spel. Eftersom det är dyrt för privatpersoner att köpa all utrustning själva, tänkte vi att det vore en bra idé att erbjuda folk möjligheten att spela VR-spel för en liten slant, säger Simon Richardson, delägare.

Det finns något för alla

Fördelen med denna typ av spel är att det inte krävs några förkunskaper för att spela.

– Här tar man på sig ett headset och direkt är man inne i spelet. Det är inte så avancerade kontroller eftersom man kombinerar det med naturliga rörelser. Till exempel skjuta pilbåge eller gå på en planka. Det är rörelser som är så naturliga och lätta att komma in i, säger Simon.

Stort intresse

Hittills har intresset för VRstugan varit stort.

– Nu på slutet har vi hört från en del som kommer hit att de har blivit rekommenderade att komma. Det är jättekul att intresset växer. Speciellt nu inför jullovet har många köpt presentkort. Det går bra att komma på drop in så länge vi har lediga bås.

Simon lever sin dröm

Att arbeta med detta innebär att Simons barndomsdröm har gått i uppfyllelse.

– Jag har spelat spel sedan barndomen så det känns kul. Det roligaste är att se och höra folk som aldrig har spelat bli helt uppslukade av våra spel. Jag tror att det finns något för alla, säger han.