Alex Nejdemo, Företagarna. Bild Andreas Åsenheim.

Företagargalan: Snart dags att utse Årets företagare

Det närmar sig gala för Norrköpings företagare. En gala som bland annat syftar till att sätta fokus på priset Årets företagare.

Alex Nejdemo, vice ordförande i Företagarna i Norrköping, är den som håller i trådarna inför galan. Och med bara några dagar kvar säger han sig vara lugn, att allt är under kontroll.

– Det känns bra. Det är kul att så många kommer. 180 företagare kommer att finnas med på galan. Vi har ju också haft inne Lotta Källstöm som hjälper till med arrangemanget och som kommer att vara konferencier på galan. Det känns tryggt, för hon är ju proffs och vi bara glada amatörer när det gäller sånt här.

Priset till Årets företagare har de senaste åren delats ut på en större gala i Norrköping. Men till i år väljer organisationen Företagarna, som står bakom priset, att arrangera en egen.

– På den andra galan delades det ut massor av priser. Där kom vårt pris bort lite grand. När vi nu ordnar en egen gala så hoppas vi på större fokus på priset som årets företagare. Vi har till exempel redan märkt av ett större medialt intresse.

Under kvällen kommer också ytterligare ett pris att delas ut

– Vi kommer att utse årets rookie. Tillsammans med Nyföretagarcentrum har vi utsett mottagaren av det priset. Det är ett sätt att ge uppmuntran till en nystartad företagare, säger Alex Nejdemo.

Företagarna tar alltså tillbaka utdelandet av sitt pris. Men den som kommer ihåg hur det var förr när priset delades ut inför 40-50 personer vid en Årets företagar-dag kommer inte känna igen sig menar Alex Nejdemo.

– Det här blir en gala med mingel, mat och uppträdande. Jag hoppas framför allt att det blir kul och en chans för alla företagare att umgås. Sen utlovar jag en hemlig artist också!

Expanderande bilhandlare kan bli Årets företagare

Han driver företaget som inte vet hur det känns att ha en dålig månad

Företagaren om nomineringen: “Väldigt hedrande”

fakta

Det händer på Företagargalan.

18.00-19.00. Företagarmingel med välkomstdryck och bar, John Daniel och Malin Bratt uppträder

19.00 Till bords och välkommen

19.20 Förrätt, Räk- och pepparrotsbakelse

19.40 Musik på scen

19.50-20.20 Gesäll- och mästarbrevsceremoni

20.20 Varmrätt, Porter & ingefärsbakad fläsksida

21.00 Årets rookie utses och musikframträdande

21.20 Årets företagare i Norrköping utses

21.30 Dessert och kaffe, Hallon & vaniljparfait med stekt sockerkaka

22.00 Hemlig artist

23.00-01.00 DJ Micke Cederberg