Foto: Pixabay

Företaget växer i Norrköping – anställer 50 nya

De startade upp sitt kontor i Norrköping under våren 2017. Nu behöver företaget anställa ett stort antal nya medarbetare.

Kundtjänstföretaget Webhelp Nordic har bara funnits i Norrköping i ett år och växer så det knakar. Nu i höst ska de anställa 50 nya medarbetare till sitt kontor på Sankt Persgatan i centrala Norrköping.

– Vi har arbetat med en rekrytering sedan årsskiftet och målet är att vara runt 350 medarbetare i Norrköping när året är slut. Därför kommer en intensiv fas nu, säger Sofia Stridh, kundansvarig på Webhelp Nordic.

Är ni i fas med planeringen?

– Än så länge har Norrköping visat sig vara en bra ort. Vi hade det tufft i våras, men sen dess har det flutit på. Så vår förhoppning är att bli klara i tid.

Arbetet innebär att man är kundtjänstmedarbetare för Telenor. Arbetsuppgifterna är bland annat att besvara kunders frågor över telefon, ge enklare tekniks support och försäljning till befintliga kunder.

– Det krävs egentligen inte några förkunskaper. Utan det viktigaste är att man vill lära sig, säger Sofia Stridh.

De flesta som arbetar där är personer som nyligen har tagit studenten och universitetsstudenter som vill dryga ut studentkassan. Men Sofia berättar också om andra individer som arbetar på Webhelp.

– Det stämmer. Men det finns också individer som kommer ifrån liknande arbetsplatser. Vi har också “in house verksamheter” i Norrköping som Telia. Sen är medelåldern låg i denna typ av verksamhet, men det är också en del äldre som jobbar hos oss, säger hon.