Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping. Hylla efter hylla med olika typer av emballage och förpackningar fyller det 15000 kvm stora lagret. Mattias Philipsson är leveransansvarig på lagret. Full fart när Samer al Sheltan jobbar på lagret. Stora ytor. Lagret är på 15000 kvm.

Han driver företaget som inte vet hur det känns att ha en dålig månad

Mikael Holmberg driver e-handelsföretaget Packoplock.  Nu är han nominerad till priset Årets företagare i Norrköping.

– Jag fick reda på det för en vecka sedan. Det känns jättebra, säger Mikael Holmberg, vd på e-handelföretaget Packoplock.

Det är inte företaget som satsat stort på att finnas i ett så kallat a-läge. Istället ligger företaget ganska anonymt placerat på Röda stugans gata i Norrköping. Men företaget är marknadsledande inom sin nisch och har runt 60 000 kunder runt om i Norden. De sysslar med e-handel och säljer alla olika typer av emballage till framför allt andra e-handlare.

Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping.
Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping.

– Vi har över 8000 olika varor på lager och jag vågar säga att det inte är någon annan som kan konkurrera med det utbudet, säger Mikael Holmberg.

Trender
Lagret i  Norrköping är stort, 15 000 kvadratmeter har företaget till sitt förfogande. Förutom lokalerna på Röda stugans gata, som har utökats allt eftersom genom åren, så har företaget också ett kontor i Alingsås och dessutom verksamhet i både Danmark och Finland.

De jobbar med två huvudgrupper av emballage. Transportemballage och butiksemballage. På väggen i ett av rummen sitter lappar med de färger som kommer att vara trendiga i höst. För liksom kläder så går det trender även i förpackningsbranchen.

– En trend är att våra kunder nu vill ha mer exklusiva transportemballage. Har deras kunder beställt till exempel en dyr jacka så ska det återspeglas i förpackningen, berättar Mikael Holmberg

Aldrig en dålig månad
Företaget startades 2007 och det har varit drygt tio år av ständig tillväxt.

– Vi har ökat under 126 månader i en obruten svit. Vi har aldrig varit med om att det gått nedåt, konstaterar han märkbart nöjd. Och målet för framtiden står klart för Mikael.

– Vi ska fortsätta växa och dominera inom de områden där vi finns.

Totalt har företaget knappt 70 anställda och runt 45 av dem sitter i Norrköping. De flesta på lagret. Kanske jobbar de tillsammans med årets företagare. Om det blir så avslöjas vid företagsgalan 17 april.

– Norrköping är min stad och företaget är min hobby. Att ha chans att bli årets företagare i Norrköping är därför fantastiskt roligt!

Ny gala har premiär i Norrköping

 

Företagaren om nomineringen: “Väldigt hedrande”

Expanderande bilhandlare kan bli Årets företagare

fakta

Årets företagare Norrköping utses den 17 april i Värmekyrkan.

Årets företagare Östergötland utses innan oktober.

Årets företagare Sverige utses i oktober.

Organisationen Företagarna står bakom utmärkelsen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load