Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping.

Han driver företaget som inte vet hur det känns att ha en dålig månad

Mikael Holmberg driver e-handelsföretaget Packoplock.  Nu är han nominerad till priset Årets företagare i Norrköping.

– Jag fick reda på det för en vecka sedan. Det känns jättebra, säger Mikael Holmberg, vd på e-handelföretaget Packoplock.

Det är inte företaget som satsat stort på att finnas i ett så kallat a-läge. Istället ligger företaget ganska anonymt placerat på Röda stugans gata i Norrköping. Men företaget är marknadsledande inom sin nisch och har runt 60 000 kunder runt om i Norden. De sysslar med e-handel och säljer alla olika typer av emballage till framför allt andra e-handlare.

Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping.
Mikael Holmberg, VD på packoplock, kan bli årets företagare i Norrköping.

– Vi har över 8000 olika varor på lager och jag vågar säga att det inte är någon annan som kan konkurrera med det utbudet, säger Mikael Holmberg.

Trender
Lagret i  Norrköping är stort, 15 000 kvadratmeter har företaget till sitt förfogande. Förutom lokalerna på Röda stugans gata, som har utökats allt eftersom genom åren, så har företaget också ett kontor i Alingsås och dessutom verksamhet i både Danmark och Finland.

De jobbar med två huvudgrupper av emballage. Transportemballage och butiksemballage. På väggen i ett av rummen sitter lappar med de färger som kommer att vara trendiga i höst. För liksom kläder så går det trender även i förpackningsbranchen.

– En trend är att våra kunder nu vill ha mer exklusiva transportemballage. Har deras kunder beställt till exempel en dyr jacka så ska det återspeglas i förpackningen, berättar Mikael Holmberg

Aldrig en dålig månad
Företaget startades 2007 och det har varit drygt tio år av ständig tillväxt.

– Vi har ökat under 126 månader i en obruten svit. Vi har aldrig varit med om att det gått nedåt, konstaterar han märkbart nöjd. Och målet för framtiden står klart för Mikael.

– Vi ska fortsätta växa och dominera inom de områden där vi finns.

Totalt har företaget knappt 70 anställda och runt 45 av dem sitter i Norrköping. De flesta på lagret. Kanske jobbar de tillsammans med årets företagare. Om det blir så avslöjas vid företagsgalan 17 april.

– Norrköping är min stad och företaget är min hobby. Att ha chans att bli årets företagare i Norrköping är därför fantastiskt roligt!

Ny gala har premiär i Norrköping

 

Företagaren om nomineringen: “Väldigt hedrande”

Expanderande bilhandlare kan bli Årets företagare

fakta

Årets företagare Norrköping utses den 17 april i Värmekyrkan.

Årets företagare Östergötland utses innan oktober.

Årets företagare Sverige utses i oktober.

Organisationen Företagarna står bakom utmärkelsen.