Sortimentet på öl blir större under nästa på på Systembolaget. Bild: Pressbild Systembolaget

Här är Bolagets julklapp till ölälskarna

2019 blir ölälskarnas år på Systembolaget. Ett nytt sortiment gör att det kommer att bli betydligt fler nyheter – som dessutom når fler butiker.

Det är modellen för sortimentet av öl som görs om på Systembolaget, skriver ölsajten Beernews. Tanken är att det ska ge fler nya öl till kunderna.

Nyheter populära

– Vi upplever framför allt att det finns ett glapp mellan det fasta sortimentet och små partier. Vi har kunder som är väldigt nyhetsintresserade och då vill vi möta den efterfrågan, säger Märta Kuylenstierna, kategorichef för öl på Systembolaget, till Beernews.

I dag är sortimentet en blandning av olika komponenter, till exempel exklusiva-, nya- och lokala öl.

Med den förändrade strategin kommer det nya sortimentet ska spridas i mellan 50 och 250 butiker i landet 20 gånger varje år.

– Inledningsvis kommer det att vara lite färre öl i de här släppen, men det ska byggas på efter hand, säger Märta Kuylenstierna.

Mer spännande öl

Hon hoppas att förändringen innebär att det kommer in mer spännande öl i butikerna, dessutom att smalare ölstilar får en bättre chans att klara sig. Det kommer heller inte att innebära några försämringar för lokalproducerat öl.

Nyheten införs i september 2019, enligt Beernews.

Mer för ölälskare:

Nytt på stan: Krogen med ölen i fokus

Dags för SM i hembryggd öl – avgörs i Östergötland