Pressbild

Här är länets bästa restauranger

När krogbibeln White Guide nu kommer med 2018 års upplaga så listar man återigen ett antal restauranger i Östergötland som har särskilt bra mat och service.

White Guide är din livboj när du kommer till en ny stad eller kanske när du letar efter en krog att besöka för just deras goda mat. I Linköping har krögarprofilen Johannes Soner ett par etablissemang i sitt imperium som finns med i den ansedda guiden.

– Att vara omnämnd i White Guide är naturligtvis bra på flera sätt. Speciellt för den som kommer till en stad för första gången och inte riktigt vet vart man ska gå för att äta gott, menar Johannes Soner och ber att få fortsätta med det bygget han håller på med att färdigställa i Stockholm denna gång. I Linköping har han, bland annat, Johannes Kök, Storan, Malt och Humle och 1854.

White Guide skapades 2004 genom en sammanslagning av de båda guiderna Vägarnas bästa och Gourmet 199 Bord. Man proväter årligen runt 800 matställen landet runt och utser därefter de bästa i varje län. Dessa presenteras i bokform, på nätet och även i en app.

White Guide bedömer restauranger på en skala 0-100 poäng, som byggs upp av fyra faktorer. Mat, dryck, service samt miljö/stämning.

fakta

Östergötland Gin Norrköping
Östergötland Restaurang Hörnet Vadstena
Östergötland Johannes Kök Linköping
Östergötland Ombergs Turisthotell Ödeshög
Östergötland Restaurang Pappa Grappa Linköping
Östergötland Restaurang Pappa Grappa Norrköping
Östergötland Storan Restaurang Linköping
Östergötland Stångs Magasin Linköping
Östergötland The Lamp Restaurant Norrköping
Östergötland Verandan vid ån Linköping