Foto: Resia

Här hittar du Europas bästa julmarknader

Snart är julmarknaderna här med glühwein, godsaker och hantverk. Men vilken stad har de bästa julmarknaderna?

Vintern börjar närma sig och Europas julmarknader slår snart upp portarna. I Tyskland, en svensk favorit, finns det 2 500 julmarknader att välja på och bara i Berlin finns det 60. Tallinn är också en stor favorit bland svenskarna.

– Nu börjar vi komma in i den perioden när det blir mörkare och krispigare och det märks i våra butiker att många redan börjar längta efter julen. Oavsett om man tänkt lämna landet eller inte så finns det gott om vackra julmarknader att välja mellan. Det svåraste är bara att välja rätt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Störst ökning på topplistan över bokningar hos Resa finns Tallinn (+225 %), Riga (+107 %), Krakow (+60%) och Wien (+31 %).

–  Precis som i all vår bokningsstatistik ser vi att ”nya” städer klättrar snabbt på listorna. Svenskarna är ständigt på jakt efter nya upplevelser och att få lära känna nya kulturer. Kul också att se att resmål som ligger nära ökar. Kanske är det en effekt av allt prat om att resa mer hållbart och att korta ner flygresorna? Oavsett så ska det bli intressant att följa utvecklingen, säger Lina Eklund.

Här är städerna som har bäst julmarknader

  1. Berlin
  2. Tallinn
  3. London
  4. Wien
  5. Lübeck
  6. Köpenhamn
  7. Prag
  8. Amsterdam
  9. München
  10. Düsseldorf

Topplistan är baserad på resespecialisternas egna erfarenheter samt feedback och önskemål från kunder.