Bild: Pixabay

Hjältarna inom handeln prisas på fredag

De ser till att handeln i Norrköping flyter på som det ska. Nu prisas de för arbetet de lägger ned.

Klockan 19:00 på fredag är det dags. Då arrangeras Norrköpings Handelsgala och den hålls i lokalen Flygeln på Louis De Geer Konsert & Kongress. Då kommer de som arbetar inom stadens butiksnäring att hyllas. Det är för åttonde året i rad som galan hålls.

Norrköping Handel är de som arrangerar galan och i år har de storsatsat. För de medverkande börjar dagen redan på morgonen.

Heldag för handeln

– Ja vi vill ge handeln en heldag med start klockan 8 då vi håller ett frukostseminarium i Hemerycksalen i Louis De Geer. Kritikerrosade Erik Thyrell håller sitt “Våga tänka stort”-föredrag. Bland andra får åhörarna även lyssna till Pernilla Tellberger från Lundbergs som kommer att ge deras syn på handelstrender. Det blir en spännande morgon säger Malmberg, medlem av styrgruppen för Handelsgalan i ett pressmeddelande.

Galan brukar locka runt 500 gäster och arrangörerna lovar att det blir en kväll att minnas.

– På själva galan blir det magiskt, det kan vi lova. Caroline Ravn som är årets konferencier är även magiker. Som en av världens få kvinnliga magiker är hon eftertraktad såväl i Sverige som internationellt. Vi är mycket stolta att kunna presentera Caroline för våra gäster, säger Emil Colldin, styrgruppsmedlem i ett pressmeddelande.

Många priser

Under kvällen koras vinnarna i kategorierna årets butik, årets butikssäljare, årets livsmedelsbutik, årets ledare, årets nykomling, årets e-handelsbutik, årets hederspris samt Let´s Create-priset. Årets livsmedelsbutik och årets e-handelsbutik är nya utmärkelser för i år.

– Norrköping Handel värnar om all handel i kommunen, då måste vi kunna omforma och anpassa galan, säger Kenneth Malmberg.