Foto: Hyresbostäder

Hyresbostäder säljer ett av tre radhus till Heimstaden

Strax innan jul beslutade Hyresbostäders styrelse att sälja 382 av sina totalt 1060 bostäder i Klockaretorpet till Heimstaden.

Det är radhus i flera olika kvarter i Klockaretorpet som från och med den 28 februari är tänkta att få ny ägare. Detta på grund av att Hyresbostäder vill frigöra resurser för en långsiktig omdaning av Klockaretorpet Centrum och eventuellt också tillföra nya bostäder i samband med det.

Samtidigt som man vill kunna öka takten av underhållet på redan befintliga bostäder.

Det är också ett sätt för Hyresbostäder att nu också få en stark och långsiktig partner i arbetet med att fortsätta utveckla området, skriver man i ett pressmeddelande.

– Att sälja en del av det bestånd som vi en gång byggt och under många år ägt och förvaltat är inte en enkel sak, säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder och menar att Klockaretorpet är en stor del av bostadsbolagets identitet.

I och med köpet av bostäder växer också Heimstaden och får på så vis totalt 2 660 bostäder i sitt bestånd och Investment manager Katarina Sonnevi på Heimstaden är glad över den här möjligheten.

– Populära radhuslängor är något vi saknat i vårt Norrköpingsbestånd och vi ser fram emot övertagandet och att få bidra till att utveckla Klockaretorpet tillsammans med Hyresbostäder, säger hon.

Kötiden till ett radhus i Klockaretorpet är fem år.

Fakta om affären:

Transaktionsvärdet i affären uppgår till drygt 371 MSEK före avdrag latent skatt, motsvarande 10 700kr/kvm. Den genomsnittliga bostadshyran uppgår till cirka 1 030kr/kvm med totala hyresintänkter om totalt cirka 36 MSEK.

Tillträde är planerat till den 28 februari 2018.

Totalt omfattar affären 382 lägenheter i kvarteren:

  • Valthornet (133 lägenheter, Emil Hedenius Gata 1-211, 128- 180)
  • Gitarren (148 lägenheter Torsten Fogelqvist Gata 129 – 195. Albert Engströms Gata 3 – 171, 166-208)
  • Banjon (133 lägenheter, Gustaf Clasons Gata 1 – 139, 2 – 90).

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load