Monki stänger sina butiker i Linköping och Norrköping.
Foto: Niklas Luks

Känd modekedja drar sig tillbaka

Modekedjan Monki drar sig tillbaka från Norrköping och Linköping. Idag stängdes butiken i Linköping. Senare i vinter ska även Monki-skylten i Norrköping plockas ned.

Företagets butik i Jönköping har också lagts ned i samband med månadsskiftet. Samtidigt står Monki i begrepp att öppna flera nya butiker, på helt annat håll.
– Monki är en global retailkedja och det är en naturlig del av vår verksamhet att utvärdera lägen och lokaler, vilket innebär både stängningar och öppningar. I Sverige har vi i dagsläget tre butiker som inte är optimala för nuvarande verksamhet och som därför kommer att stänga, säger Monkis presstalesperson Annika Jardin.

De tre aktuella butiksnedläggningarna betyder dock inte att Monki är på fallrepet. Tvärtom.

– Vi har fortsatt stark tro på Monki, både i Sverige och på andra marknader, och vi fortsätter att öppna nya butiker enligt plan. Under hösten har vi bland annat öppnat butiker i Moskva, Köpenhamn, London, Glasgow och Antwerpen. Vi är också glada för vår nya butik på Kungsgatan i Göteborg som öppnade i våras.

Monki är ett svensk varumärke. Första butiken öppnade 2006 i Göteborg. Idag har Monki 115 butiker på 14 marknader i Europa och Asien. Sedan 2010 ägs Monki av H&M.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load