Bild: Niklas Luks

Katastrofresultat för utställning – vd fick gå på dagen

Nu står det klart att Upplev Norrköpings vd Magnus Nilsson fick gå på dagen efter att utställningen Marvel Avengers gick med brakförlust.

Uppgifter till News gör gällande att utställningen Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N gick med över 10 miljoner kronor i förlust och att detta var anledningen till att den tidigare vd:n för Upplev Norrköping och Louis de Geer, Magnus Nilsson, fick gå på dagen. Utställningen har inte alls mött upp till de förväntningar man haft på publiktillströmning vilket då självklart påverkat det slutgiltiga ekonomiska resultatet.

Den ekonomiska prognosen för utställningen var att den skulle ge en vinst som skulle användas för att stödja andra evenemang. På grund av de låga besökssiffrorna har det istället blivit en förlust på cirka 10 miljoner kronor, skriver Norrköpings kommun i ett pressutskick. Styrelsen för Rådhus AB har därför beslutat att garantera att aktiekapitalet förblir intakt för bolaget Upplev Norrköping. Tillskottet kommer från medel som omfördelas inom bolagskoncernen och kommer inte belasta eller påverka kommunens verksamheter inom vård och omsorg, skola, socialtjänst med mera.

– Upplev Norrköping kan inte klandras för sommarens långa värmebölja och vi är väl medvetna om att alla utställningar innebär ett risktagande. Det finns ett överskott sedan tidigare som kan täcka en del av underskottet. , säger Lars Stjernkvist (S), ordförande Rådhus AB och kommunstyrelsens ordförande, i samma pressmeddelande.

– Man hade alltså budgeterat med en vinst på fyra miljoner för den här utställningen vilket alltså inte kommer att bli fallet och den var redan med i budgeten vilket jag har reagerat på. Men vad förlusten blir i slutänden vet jag inte och Upplev Norrköping har fått i uppgift att pressa ner alla kostnader så mycket som det går.

Uppgifterna till News gör även gällande att personalen inget fick veta om att deras vd fått avsked på grått papper utan att man fick svaret att han inte arbetade kvar längre.

– Jag vill inte gå in och spekulera i detta men fakta är att han sa upp sig på eget initiativ, säger Lars Stjernkvist till News när han ringer upp.

Biljettsläpp i dag – 150 000 väntas till superutställningen

Chans att bli agent på utställning med superkrafter