Bild: Motala kommun/Lalandia

Lalandia ett steg närmare verklighet

Ett Lalandia i Motala kommer allt närmare. I dag beslutade fullmäktige om fem nya detaljplaner.

I december 2016 presenterade Motala kommun och Tillväxt Motala de häpnadsväckande planerna på att Lalandia ska etablera sig i Motala. Projektet rycker nu allt närmare. Nu har det tagits beslut om de nya detaljplanerna i kommunfullmäktige.

”Stolt och glad”

– Kommunen har drivit ett intensivt arbete för att bana väg för den här etableringen. Jag är stolt och glad över att vi är i mål med det arbetet. Dagens beslut i fullmäktige känns minst sagt lika historiskt som den där dagen för två år sedan, säger Kåre Friberg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Detaljplanerna bygger på en lång rad utredningar av allt från trafik till strandskydd, och de har justerats efter synpunkter från närboende och andra. Dialogen med invånarna har varit viktig genom hela den här processen och den kommer vi givetvis att fortsätta med, säger oppositionsrådet Elias Georges (S).

550 semesterbostäder

Planen är att bygget av vattenland, sport- och aktivitetscenter och 550 semesterbostäder ska stå klart till påsken 2022. Kostnaden är beräknad till en dryg miljard. Nästa steg är att kommunen skriver ett köpeavtal om marken med Lalandia.

– Vi är mycket nöjda med det beslut fullmäktige har fattat i dag. Det innebär att vi kan sätta extra fart på vårt arbete, säger Jan Harrit, vd för Lalandia, i samma pressmeddelande.

TV: Så ska Lalandia i Motala se ut

Grönt ljus för Lalandia: “Sveriges häftigaste badland för barnfamiljer”