Foto: Länsförsäkringar

Länsförsäkringars vd får sparken

I veckan fick Länsförsäkringar be om ursäkt för en misslyckad kampanj. Nu får vd:n Johan Agerman sparken, men Länsförsäkringars styrelseordförande Jan Fock förnekar ett samband.

På fredagen kom beskedet att Länsförsäkringars vd Johan Agerman får sparken.

– Jag vill tacka Johan Agerman för det arbete som genomförts, säger Jan Fock, styrelseordförande i Länsförsäkringar AB, i ett pressmeddelande.

Till Tidningarnas Telegrambyrå säger Jan Fock:

– Det är framför allt på grund av att styrelsen och Johan har olika uppfattningar om hur vår utvecklingsprocess ska ske framåt.

Samtidigt kommer beskedet några dagar efter att Länsförsäkringar fått gå ut och be om ursäkt för ett utskick till Stockholms-kunderna med rubriken “Du är #MissLyckad”.

Men till Tidningarnas Telegrambyrå säger Jan Fock att händelserna inte hänger ihop:

– Nej, det har absolut inget samband. Det är inte Länsförsäkringar AB som kört kampanjen. Vi är en federation och består av 23 självständiga länsbolag.

Johan Agerman kvarstår till styrelsens förfogande under sin uppsägningstid. En rekryteringsprocess inleds omgående för att hitta en efterträdare och tills vidare utses Sören Westin, tidigare vice vd, till tillförordnad vd för Länsförsäkringar AB.