Foto: Niklas Luks

Norrköping airport når nya höjder

Norrköping airport ökar antalet passagerare med 22 procent perioden januari–juni 2018 jämfört föregående år. Det totala antalet passagerare för samtliga destinationer blev därmed 52 350. Den största ökningen finns på Münchenlinjen som växer med 49 procent jämfört med 2017.

Passagerarutvecklingen på Norrköping airport har varit stark under 2018. I juni ökade antalet passagerare med 17 procent mot 2017 och under första halvåret är ökningen 22 procent mot föregående år, vilket motsvarar 9 353 resenärer fler. Totalt har antalet resenärer uppgått till 52 350 perioden januari–juni 2018.

– Det är glädjande siffror så klart och framförallt glädjande att fler affärs- och privatresenärer upptäcker Münchenlinjen för resor vidare ut i världen, men också att München med omnejd har väldigt mycket att bjuda på, säger Norrköping airports vd Ola Matsson i ett pressmeddelande.

– Ökningen på Münchenlinjen är 49 procent mot 2017 vilket är extremt bra. Nu ska vi också försöka få fler tyskar att upptäcka Norrköping och Östergötland.

Flygplatsen i München erbjuder cirka 230 destinationer i världen och är ett väldigt bra alternativ till Arlanda för både privat- och affärsresenärer.

– Chartertrafiken har också utvecklats starkt under första halvåret och även under försommaren som bjudit på varmt väder i Sverige. Det hade till och med kunnat vara ännu bättre om ett av charterbolagen haft den större flygmaskinen på plats, säger Bertil Skärblom, marknadschef på Norrköping airport, i pressmeddelandet.