Jim Hedkrok, VD på Saltängens Mekaniska Verkstad i Norrköping. Foto: Sofie Berlin

Norrköpingsföretaget sjudubblade omsättningen – siktar ännu högre nu

Saltängens Mekaniska Verkstad i Norrköping ökade sin omsättning med 35 procent under 2017. Nu ser man ljust på framtiden och tror på ännu större tillväxt de närmsta åren.

– Vår ambition är att vi ska upp till en omsättning på 400 miljoner kronor till år 2020. 2017 hamnade vi på 245 miljoner och tittar vi bakåt i tiden så har vi i princip sjudubblat omsättningen från 2010 till 2017. Så tillväxtmålet är ju inte orealistiskt även fast det är högt satt, säger Jim Hedkrok, VD.

Företaget jobbar med traditionellt industriservice och framför allt med slitagedelar. Företaget har fem affärsområden. Det ena är energi och process, sen är det traditionell tillverkningsindustri, byggsmide, anläggningsindustri och industrirör.

Jim Hedkrok ser ett par tydliga orsaker till företagets tillväxt.

– Vi har satsat mycket på sälj- och teknikutveckling. Vi har breddat vårt erbjudande mot våra affärsområden från att kanske bara jobba med service till att erbjuda produkter och tjänster på ett annat sätt. Det är en viktig del. Men i slutänden är det absolut viktigaste för oss personalen och den mångfald vi har bland personalen. Det är det som har gjort att vi har haft den här tillväxtresan, oavsett om man jobbar som säljare eller tekniker eller om man jobbar som svetsare eller löneadministratör, säger han.

Företaget har nyligen anställt personal och har inget akut behov av ny personal just nu. Men om rätt person dyker upp finns ändå ett intresse från företagets sida.

– Vi letar hela tiden personal som kan fördjupa vår kunskap i något av våra affärsområden, säger Jim Hedkrok.

– Det vi tittar närmst på nu är en projektledare på industrirör som vi nog har behov av inom en ganska snar framtid, avslutar han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load