Illustration Yllefabriken Illustration Yllefabriken Illustration Yllefabriken Illustration Yllefabriken

Rekordriv efter lägenheter i anrik textilfabrik

Det pratas mycket just nu om att marknaden för nyproducerade bostadsrätter i storstäderna viker. Men det märks inte i Norrköping. Där har de 53 nya bostadsrätter som ska skapas i Nyborgs gamla textilfabrik gått som smör i solsken.

Kanske beror det på att kostnaden för bostäder i Norrköping ännu ligger långt under Stockholms rekordhöga priser för nyproduktion. Eller så är det unika läget och den fantastiska miljön i den gamla textilfabriken som lockar.

När ansvariga mäklare bjöd in till lanseringsevent i Yllefabriken, som den nya bostadsrättsföreningen ska heta, kom 2 000 personer för att titta. De 53 lägenheterna sålde slut på rekordtid. Håller intresset i sig kommer det inte att dröja länge förrän de 55 nya hyresrätter, som också ska inrymmas i fastigheten är fulla.

Bygget omfattar två etapper. I den första byggs den gamla textilfabriken om. Den andra ska bli en tillbyggnad med plats för 50 bostäder. Plats för kontor, restauranger och andra kommersiella verksamheter kommer också att finnas.

På Fastighetsbyrån i Norrköping, som ansvarar för försäljningen, gläds man åt det stora intresset från kunderna, som visat sig vara större än väntat.

– Med över 600 intresseanmälningar redan vid säljstart, så har vi haft ett historiskt stort intresse och samtliga 53 lägenheter reserverades omgående. Vi arbetar för närvarande med att teckna förhandsavtal med de lyckligt lottade. Som den största mäklarbyrån har vi under årens lopp varit ansvariga för försäljningen av en mängd olika nyproduktioner, men aldrig tidigare upplevt den här responsen från allmänheten. Vi är stolta över att få vara en del av Yllefabriken, säger Magnus Erikson och Daniel Johansson – ansvariga mäklare på Fastighetsbyrån.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load