Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg

Rikshem storsatsar – fler lägenheter i centrala Norrköping

Nu är det klart. Rikshem gör en storsatsning som innebär fler lägenheter i centrala Norrköping.

Rikshem har idag cirka 2700 bostäder i Norrköping, men snart blir det fler. De förvärvar ett projektfastighet av Skanska värd hela 490 miljoner kronor. 101 hyresbostäder och ett vårdboende med 72 lägenheter kommer att uppföras i två byggnader.

– Med en växande befolkning ökar också behovet av samhällsfastigheter för verksamheter såsom skolor, förskolor och vårdboenden. Vi vill växa både inom samhällsfastigheter och bostäder och eftersträvar områden som inrymmer båda, säger Christofer Bernebring, Regionchef Södra Sverige, Rikshem i ett pressmeddelande.

15-årigt avtal påskrivet

Hyresrättslägenheterna kommer delas upp på de två husen och blandas, i ett av husen, med vårdboendet. Dessutom har Rikshem tecknat ett 15-årigt avtal med Vardaga Äldreomsorg AB avseende vårdboendet.

– En blandning av olika boendeformer och verksamheter bidrar positivt till en hållbar stadsutveckling. Avsikten är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Christofer Bernebring i ett pressmeddelande.

”Ser fram emot att komma igång”

Bygget har redan påbörjats och kvarteret ”Bergskvadraten” kommer stå klart 2021. Det framtida kvarteret kommer att ligga i närheten av Motala Ström och Louis de Geer konsert- och kongress. Rikshem tillträder fastigheten efter färdigställande.

– Vi ser fram emot att komma igång med det här spännande stadsutvecklingsprojektet där vi successivt omvandlar en gammal industritomt till levande bostadskvarter. I Rikshem får vi in en stabil och långsiktig ägare, vilket känns väldigt bra, säger Thomas Heinegård, affärsutvecklare hyresbostäder, Skanska Sverige i ett pressmeddelande.