Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg Bild: Mike Lindberg

Snart nyinvigs bion

SF Filmstaden i Norrköping har byggts om. Snart är ombyggnationen klar och bion är redo att nyinvigas.

Norrköping News har tidigare berättat om att SF Filmstaden i Norrköping har byggts om under hösten. Fastighetsägaren Lundbergs har tillsammans med Filmstaden utvecklat miljöerna i lokalerna. Arbetet är nästintill klart och snart nyinvigs bion.

– Filmstaden kommer att arrangera en liten smygpremiär på torsdag den 6 december. Det mesta kommer vara klart då och det känns jätteskönt, säger Alexander Gil, uthyrare på Lundbergs.

Tidsplanen höll

Alexander har tidigare berättat att det mesta skulle vara klart i början av december. Tidsplanen har alltså hållit.

– Vi och Filmstaden har hjälpts åt på ett väldigt bra sätt. Det som återstår är fasadskyltningen.

Välbehövlig upprustning

Ombyggnationen har inneburit förändringar på fasaden, ny belysning och nya ytskikt. Allt för att ge besökarna en starkare upplevelse av lokalen.

– Innan ombyggnationen har Filmstaden sett i princip likadan ut sedan 1989. Det har skett förändringar genom åren, men inte lika stora som nu. Det här var en välbehövlig upprustning, eftersom upplevelsebiten har varit eftersatt, säger Alexander Gil.

Butiken har uppdaterats

Även Filmstadens butik har uppdaterats.

– SF har ett jättefint butikskoncept nu. Nu används självbetjäning i butikerna så att besökarna kan gå runt och plocka vad de vill köpa. Tidigare handlade besökarna över disk som i en kiosk.

Bild: Mike Lindberg

Därför byggs bion om