Superår för semesterfirare – så maxar du julledigheten 2018

Jul- och nyårshelgen 2018 blir en dröm för alla semesterfirare. Men enligt resebolagen gäller det att vara ute i tid. Det bästa är att boka sin resa redan nu.

De röda dagarna under 2017 års jul- och nyårshelg inföll inte helt optimalt för den som ville få ut maximalt av sin ledighet. Sammanlagt hamnade tre röda dagar på vardagar, då julafton och nyårsafton inföll på söndagar.

Även om det var en förbättring jämfört med 2016, då bara en enda röd dag inföll på en vardag, så blir det desto mera gynnsamt för semesterfirarna under 2018 och 2019. I år kan den som planerar smart ta ut 5 semesterdagar och vara ledig i 16 dagar.

Men för den som vill boka sin drömresa kring jul och nyår gäller det att vara ute i god tid. Flera resebolag rekommenderar att boka redan nu.

– När vi släpper våra resor så har vi ett lågt utgångspris och den bästa tiden att boka är redan nu. Kanske särskilt om man vill bo på något av de fina familjehotellen som är jättepopulära, då ska man absolut vara ute i god tid, säger Barbro Holmberg till Expressen.

Enligt Lina Eklund på Resia är det traditionellt sett vanligt med många resebokningar i januari månad.

– Just nu har vi mycket fördelaktiga kampanjer, men skynda att fynda, platserna brukar gå åt som smör i solsken, säger hon i ett pressmeddelande.

Köpläge för ressugna

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load