Än så länge är Nya Torget en byggarbetsplats, men i augusti öppnar Grekiska Kolgrillsbaren här. Foto: Sofie Berlin

Sveriges största grekiska restaurangkedja öppnar i Norrköping

I augusti 2018 öppnar Sveriges största grekiska restaurangkedja en ny restaurang i en av de nybyggda fastigheterna på Nya Torget i Norrköping.

– Våra förväntningar är ganska höga, vi tror på Norrköping som stad och de insatser som sker i kommunen. Och framförallt på det som sker på och omkring Nya Torget, säger Daoud Kass Yosef, franchiseansvarig på Grekiska Kolgrillsbaren.

Det här är den 28:e restaurangen som kedjan öppnar i Sverige. Än är det inte officiellt vem som ska driva restaurangen i Norrköping. Tio till tolv tjänster inom kök och servering ska tillsättas.

Grekiska Kolgrillsbaren har funnits sedan 1995 och är, som namnet antyder, specialiserade på grekisk mat. På menyn finns klassiska rätter som gyros, moussaka och souvlaki och grekiska drycker som Ouzo och Metaxa. Köket spelar en central roll i restaurangen och gästerna kan se hur rätterna blir tillagade över kolgrillen.

– Grekiska Kolgrillsbaren är en restaurangkejda dit man kan komma på lunch eller på kvällen. Man ska även kunna abonnera, hålla mindre tillställningar, möten och presentationer i våra lokaler, avslutar Daoud Kass Yosef.