Andreas och Mona Lassander ska polisanmäla polismannen för vårdslöshet i trafik. Foto: Privat Foto: Privat Andreas och Mona Lassander ska polisanmäla polismannen för vårdslöshet i trafik. Foto: Privat

Barnfamiljen om skräckfärden: Polisen kraschade in i oss

Familjen Lassander från Sandviken körde på E4 i höjd med Linköping när plötsligt en polisbil blåser förbi dem vid ett vägbygge och tvärnitar framför dem. Pappan hann gira men polisbilen gjorde samma sak och kraschade rakt in i sidan på bilen.

– Våra yngsta barn skrek mest eftersom de satt där polisbilen kraschade in i oss, han körde alldeles för fort och man undrar vad han höll på med, säger Mona Lassander.

Det var i natt som olyckan inträffade vid ett vägbygge på E4 i höjd med Tekniska verken. Enligt polisen var det familjen Lassander som körde in i polisbilen och inte tvärtom. Något som Lassander reagerar kraftfullt emot.

– Polisen blåste rakt in i oss, först körde han om oss, vi körde i 70 och polisbilen bara blåste förbi på sidan och vi reagerade direkt på varför han körde om så fort vid ett vägbygge, dessutom i mötande trafik, det kom en bil precis samtidigt också. Plötsligt tvärnitar han och Andreas ställer sig på bromsen och girar åt vänster och när vi är på väg på sidan av polisbilen svänger polisbilen också och kraschar rakt in i oss, helt sjukt, att han gjorde så, först tvärnit och sedan blåljus, säger Mona Lassander.

Tre barn och fyra hundar
Polisens version skiljer sig och de meddelar i stället att det var husvagnsekipaget som körde in i polisbilen. En utredning är att vänta.

Anledningen till att polisbilen över huvud taget körde mot trafiken på motorvägen var en totalmiss. Polisen hade fullständigt missat att det var ett vägbygge och att det därför kunde komma mötande trafik.
Polisen skriver: ”När de sedan mötte en bil antog man att bilen framfördes i fel färdriktning vilket ledde till att man slog på blåljus och sirener och började vända för att få stopp på bilen. I samband med att man vände kom husvagnsekipaget i mötande körfält och kolliderade in i sidan på polisbilen”.

Mona och ett av barnen fick föras med ambulans till sjukhus efter att Mona hade nacksmärtor och var orolig för sitt ena barn. I bilen fanns förutom mamman och pappan även deras tre barn och fyra hundar. Hundarna togs om hand av polisen under tiden.

Ingen hjälp av polisen
Familjen Lassander från Sandviken var på väg hem efter att ha semestrat på Öland samt besökt en mässa i Jönköping. Upplevelsen i Linköping blev rena skräcken. Efter att ha varit på sjukhuset fick de mitt i natten bege sig till polisstationen på egen hand. Där kunde de boka hotellrum och få tillbaka sina hundar. Men ingen polis har visat intresse för att ta hand om familjen.

– Vi fick hjälp med att boka hotell men annars har vi inte hört någonting. I dag ska vi tillbaka till polisen för att göra en anmälan om vårdslöshet i trafik säger Mona.

Anmäler polisen för vårdslöshet
Familjen Lassander är strandsatta i Linköping och vet inte hur de ska komma hem och de vill fortfarande att en läkare i alla fall ska kolla om barnen har några skador.
– Man vet inte med barn, de kan se pigga ut och sedan få ont dagen efter, vi vill i alla fall vara säkra på att de är ok, säger Mona.

Polisen meddelar i en händelserapport att det inte blev några större skador på familjens bil. Men bilen förstördes tillräckligt mycket att den inte går att köra efter kraschen. Ena hjulet pekar till exempel rakt åt sidan och både personbilen och polisbilen fick bärgas från platsen.

Hur ska ni komma hem till Sandviken?
– Vi vet inte och vi får heller ingen hjälp från polisen men nu ska vi först göra en anmälan och sedan får vi se hur vi löser det här, säger Mona.

 

Relaterad artikel:

Poliskrasch på E4 utreds

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load