Bild: Niklas Luks

Befaras vara allvarligt skadad efter sprängdådet

Den person som sent igår kväll fördes till sjukhus efter sprängdådet i centrala Norrköping befaras vara allvarligt skadad. Men någon olycksbulletin vill Region Östergötland inte gå ut med. Hotbilden är för stark.

Larmet om sprängningen kom in till SOS klockan 22.30. En lägenhetsdörr i en hyresfastighet på Korsgatan hade sprängts i bitar. Detonationen var så kraftig att flera av husets fönsterrutor blåstes ut.

Fördes till lasarett

Innanför den sprängda lägenhetsdörren hittades en person som fördes till sjukhus. Med skador som enligt SVT Nyheter Öst av ambulanspersonalen befarades vara allvarliga.

Hur svårt skadad den drabbade är i nuläget finns ingen uppgift om. Region Östergötland lämnar ingen information i ärendet. Hotbilden mot den skadade anses vara för stark.

Fortsätter knacka dörr

Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats.

Man har även knackat dörr i jakt på vittnesuppgifter under natten. Under dagen kommer ytterligare utredningsåtgärder att vidtas.

Dörrknackningen som inleddes under natten kommer att fortsätta under dagen.

Rubriceras som mordförsök

Händelsen betecknas som mordförsök. Ännu har ingen gripits som misstänkt för brottet.

Om sprängningen har något samband med den man som klockan 20.51 hittades svårt skadad på St Persgatan i Norrköping efter ett fall från ett fönster är oklart.

– Initialt finns inga misstankar om att brotten har samband med varandra. Men vi får se vad som kommer fram under utredningens gång, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Allvarligt skadad

Mannen på St. Persgatan fördes till sjukhus med livshotande skador. Nu under morgonen meddelar polisen att hans skador betecknas som allvarliga.

Redan då ambulanspersonalen anlände till platsen uppstod misstankar om att den skadade kan ha utsatts för ett allvarligt våldsbrott.

Anhölls för mordförsök

Tre personer som uppehöll sig i närheten greps under natten av polis och fördes till polishuset för förhör.

Trion sitter nu anhållen, misstänkt för försök till mord.

De två mordförsöken ägde rum inom loppet av två timmar bara några kvarter ifrån varandra.

LÄS MER:

En till sjukhus efter sprängdåd i hyreshus