BMW-ägare har drabbats av stölder och skadegörelse.
Foto: Niklas Luks

BMW-ligan: Polisen har gripit flera personer

Polisen har gripit flera personer i den så kallade BMW-ligan som härjat, inte bara i Östergötland, utan i närapå hela landet. Just nu sitter det personer gripna i Stockholm, Örebro och Ängelholm, rapporterar SVT.

Ett 50-tal av Proautos bilar i Linköping, Norrköping och Örebro har drabbats av stölder sedan i slutet av oktober. Nu sitter en person tagen i förvar i Stockholm enligt utlänningslagen. Han är skäligen misstänkt för stölderna av bildelar på Proauto i Linköping. Dessutom är två personer anhållna i Ängelholm och en person är anhållen i Örebro. En hypotes är att de kan tillhöra samma internationella liga. Spår som binder gärningsmän på platsen vid tidpunkten för brottet, i Linköping, visar att tjuvarna även har lämnat spår efter sig vid fler stölder i Sverige, Spanien och i Frankrike.

– Man måste nog säga att vi har med en internationell liga att göra, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid Östgötapolisen och fortsätter:

– Anledningen till att man ger sig på just BMW-bilar är självklart att det finns en avsättning av stöldgodset. Det går troligen till så att delarna hamnar utomlands och sedan används av mindre seriösa verkstäder. Det är i vart fall vad vi tror. Detta kan mycket väl vara toppen av ett isberg som vi nu ser en glimt av, avslutar Thomas Agnevik.

Polisen jobbar just nu med att kartlägga detta internationella nätverk.

Billigor stjäl och förstör för flera hundra miljoner

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load