Bild. Niklas Luks

Dörrvakt fick sin dörr sprängd

Polisen arbetar nu enligt hypotesen att gårdagens sprängdåd mot en lägenhet i centrala Norrköping har att göra med mannens arbete som dörrvakt. Detta uppger Sveriges Radio Östergötland idag, tisdag.

Polisens arbetshypotes är att sprängningen mot en dörr under måndagskvällen har att göra med den som bor på adressen jobbar som dörrvakt.

Mannen arbetar som ordningsvakt, och polisen säger till Radio Östergötland att han förekommer i ett antal ärenden. Det ska dock inte finns någon direkt hotbild mot honom.

Direkt efter sprängdådet fördes han till sjukhus med skador ambulanspersonal på plats befarade kunde vara allvarliga. Men när ordningsvakten undersökts närmare av vårdpersonal, visade det sig att han klarat sig med lindriga skador från explosionen.

Polisen har gjort en teknisk undersökning och gjort en del beslag. Man tittar också på om det kan finnas något samband med tidigare sprängdåd i området. Händelsen är rubricerad som försök till mord.

Hemlig utredning

Om sprängningen hänger ihop med att en man hittades på marken på en annan adress i centrala Norrköping vill inte polisens presstalesperson Thomas Agnevik spekulera i.

Utredningen kring dessa båda ärenden är belagda med, så kallat, återkomstskydd, vilket betyder att väldigt få personer har tillgång om utredningen och vart åt den pekar. De tre män som befann sig i den lägenhet mannen ska ha fallit ut ifrån, är fortsatt anhållna som skäligen misstänkta för mordförsök.

Man intensivvårdas efter fall från fönster – tre anhållna för mordförsök

 

En till sjukhus efter sprängdåd i hyreshus

 

Befaras vara allvarligt skadad efter sprängdådet