Foto: Niklas Luks

Dörrknackning efter explosionen på Nygatan

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse efter explosionen i en fastighet på Nygatan i centrala Norrköping i natt. Vissa fynd har gjorts och nu pågår dörrknackning i området.

Det var vid 01-tiden i natt som en explosion inträffade på Nygatan i Norrköping, en explosion som hördes långt från platsen. I dag har polisen inlett förundersökning och ärendet rubriceras är i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse. Det kan vara så att brottsrubriceringen ändras.

Under natten har polisens tekniker varit på plats och de tekniska beslag som är gjorda ska nu analyseras. Även polisens bombgrupp har varit på plats.

– Vi har hävt alla avspärrningar, tekniker och bombgrupp har varit på plats och vissa fynd har gjorts. Vilka fynd vi har gjort går vi inte ut med i nuläget, säger Leif Hermansson, chef för den enhet inom polisen i Norrköping som utreder grova brott.

Nu arbetar polisen med att försöka få in iakttagelser från boende i närheten och man knackar bland annat dörr i området.

– Vi har påbörjat förhör med de som bor i fastigheten. Vi undersöker om det kan vara så att det finns en hotbild mot någon som bor där samtidigt som vi försöker tittar förutsättningslöst på det här, säger Leif Hermansson.

 

Polisen är även intresserad av att komma i kontakt med andra personer som kan ha uppgifter att lämna som gäller händelsen på Nygatan. Den som har information är välkommen att kontakta polisen på telefon 114 14.

”Det var en jävla smäll”

Stora skador efter kraftig explosion