Temabild: Mattias Landström

Snodde posten – fick sparken

En internutredning inleddes efter misstankar om stöld på arbetsplatsen. Misstankarna blev sedan bekräftade och en anställd fick sparken efter ha blivit tagen på bar gärning.

Efter flera misstänkta stölder av försändelser på Postnord i Norrköping inleddes en internutredning. Det dröjde inte länge innan den gav resultat.

– Det pekade ganska snabbt på att det var en anställd som låg bakom stölderna och vi tog en person på bar gärning när personen stal brev. Hon polisanmäldes och avskedades direkt, säger Alexis Larsson, säkerhetschef för Postnord enligt nt.se (betalvägg).

Dock slutar inte åtgärderna där.

– Nu pågår det en förundersökning. Det finns både interna och externa tjuvar som försöker stjäla kontanter, presentkort och Trisslotter, det vill säga saker som är lätta att omsätta till pengar, säger Alexis Larsson.

Polisen är fåordig angående fallet.

– Det pågår en utredning mot en anställd på Postnord gällande stöld. Mer kan jag inte säga, eftersom det är en åklagare som leder förundersökningen, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare hos Norrköpingspolisen.