Bild: Niklas Luks

Flera i förhör om bankrånet

Även om det inte finns någon misstänkt eller gripen för bankrånet i Åtvidaberg i slutet på oktober så arbetar polisen oförtrutet vidare. Ett flertal personer har nyligen förhörts av polisens utredare.

Tommy Thorngren, presstalesperson hos polisen, sitter på ett tåg då News ringer upp för att höra om det händer något kring rånet mot Sparbanken i Åtvidaberg för drygt tio dagar sedan.

– Jobbar just nu intensivt med att analysera de beslag och fynd man gjort på och kring brottsplatsen. Jag kan i nuläget inte säga vilken typ av fynd man gjort men det finns att arbeta med om man så säger, tillägger han hemlighetsfullt.

Flera personer förhörda

– Vi har även förhört ett flertal personer. Dels sådana vi sökt upp för att vi velat prata med dem och sedan är det folk som kommit in till oss och haft något att berätta. Vad som framkommit i dessa förhör kan jag inte heller gå in på.

Det ryktas om att skott ska ha avlossats i själva banklokalen?
– Det är inget jag kan kommentera utan det vi gått ut med är att flertal personer utrustade med vapenliknande föremål rånat Sparbanken i Åtvidaberg, avslutar Tommy Thorngren.

Många tips i rånarjakten

Bankrånarnas bil spårlöst försvunnen