Bild: Andreas Schander

Gåtan om dubbelmordet offentliggörs i dag

I dag lämnar åklagaren in en stämningsansökan mot 24-åringen som misstänks för dubbelmordet utanför Mantorp förra året. Det innebär att förundersökningen på omkring 4 000 sidor offentliggörs.

Åklagarmyndigheten har kallat till en pressträff klockan 11 i polishuset i Linköping i samband med att åklagaren väcker åtal mot den 24-åring som misstänks för dubbelmordet utanför Mantorp i juni förra året. Vid pressträffen deltar kammaråklagare Helen Gestrin, utredningsledare Gunilla Broman samt Patrik Sjögren som är biträdande utredningsledare. På pressträffen redogör polis och åklagare den omfattande utredningen som också offentliggörs eftersom kammaråklagaren lämnar in en stämningsansökan till Linköpings tingsrätt. Förundersökningen är på drygt 4 000 sidor.

Det var 12 juni förra året som en 62-årig kvinna och en 70-årig man påträffades brutalt mördade i deras egna hem. Åklagare har tidigare beskrivit gärningen som ”synnerligen grovt” och meddelar nu att polisens kartläggningsarbete ledde fram till att en misstänkt mördare kunde anhållas. Sedan 18 september har 24-åringen suttit häktad misstänkt för två fall av mord. Åtalet omfattar även bedrägeri. Mannen är okänd av polis sedan tidigare.

Bevisen mot den misstänkta bedöms av åklagare som starka då bland annat mannens DNA ska ha säkrats på mordplatsen. Däremot finns det ingen känd koppling mellan den misstänkta och offren. Enligt Expressen kommer heller inte åklagare eller utredningsledare kunna påvisa någon koppling under pressträffen.

24-åringens advokat har tidigare sagt till Norrköping News att mannen nekar till brott.

Polisen säker: Vi kommer lösa dubbelmordet