Foto: Niklas Luks

Inbrott och skadegörelse på Norrköpingsskola – “Ett riktigt nidingsdåd”

När personalen på Skarphagsskolan kom till jobbet under fredagens morgon upptäckte de att man haft objudna gäster under natten som skapat både kaos och slagit sönder inredning samt fyllt gympasalen med vatten. I nuläget är det svårt att uppskatta värdet och omfattningen av skadegörelsen.

När personal kommer till skolan på Lövstagatan vid 08.00-tiden på fredagsmorgonen upptäcks att någon eller några personer har tagit sig in i skollokalerna och ställt till stor förödelse. Skolpersonalen beskriver att någon har tagit sig in och fyllt hela idrottshallen samt ett omklädningsrum med vatten. En dörr till ett kontor är uppbruten och där inne är allt omkullvällt och tillrört. Ett antal fönsterrutor är krossade och alla markiser på skolan är sönderskurna.

– Ett riktigt nidingsdåd, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik som i skrivande stund har svårt att uppskatta värdet av den förstörelse som de okända gärningspersonerna ställt till med.

– Men att det rör sig om stora belopp törs jag nog säga här och nu, menar han vidare.

Polisen har haft kriminaltekniker på platsen för att dokumentera skadorna samt söka eventuella spår efter förövarna. En utredning om inbrott och skadegörelse är påbörjad. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser vid eller i närheten av Skarphagsskolan. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.