Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks

Man intensivvårdas efter fall från fönster – tre anhållna för mordförsök

Läget för den man som vid nio-tiden igår kväll hittades svårt skadad på St Persgatan i Norrköpings city efter vad som tros vara ett fall från ett fönster, ska enligt uppgifter nu på morgonen vara allvarligt. Tre personer har anhållits för försök till mord.

Det var klockan 20.51 på måndagskvällen, som mannen hittades liggande på St Persgatan i Norrköping. Mannen fördes till sjukhus med vad som initialt betecknades som livshotande skador.

Tre greps för mordförsök

Eftersom ambulanspersonalen misstänkte att mannen kunde ha utsatts för ett grovt våldsbrott kallades polis till platsen.

Tre personer som uppehöll sig i närheten greps och fördes till polishuset för förhör. Personerna anhölls under natten, misstänkta för försök till mord.

Föll från fönster

Den skadade mannen ska under natten ha intensivvårdats. Enligt polisen betecknas hans skador i nuläget som allvarliga.

Enligt Region Östergötland ska mannen ha skadats i samband med att han fallit från ett fönster. Polisen hade under natten ännu inte fastställt den skadades identitet.

Ärendet, som rubriceras som mordförsök, har under morgonen överlämnats till Åklagarmyndigheten där en åklagare under förmiddagen ska ta över ansvaret för förundersökningen.

Om händelsen har samband med sprängdådet som mindre än två timmar senare under måndagskvällen ägde rum i ett hyreshus i Norrköpings city är ännu oklart.