Temabild: Andreas Schander

Man kidnappad och misshandlad med kofot

Tre män har åtalats för kidnappning och misshandel. De tre männen ska bland annat ha använt en kofot när de misshandlade mannen.

Tre män, 36, 27 och 22 år gamla har åtalats i Norrköpings tingsrätt för att ha kidnappat och fört bort en man och sedan misshandlat honom. Trion ska även ha utpressat honom på pengar. Detta har enligt åklagaren skett i bland annat Finspång och i Skärblacka.

Det var 18 augusti i år som de tre männen förde bort en man. Innan de kidnappade mannen ska de ha misshandlat honom genom slag mot kroppen och mot huvudet. De ska även ha använt en kofot för att slå honom. Mannen fick motta flera slag och sparkar, dels när han låg ner på marken.

Drogs in i bilen

Efter det tvingade de in honom i en bil genom att slita och dra in honom. De förde honom till en plats där mannen hölls kvar i flera timmar. Männen bytte sedan plats för att hålla honom kvar ytterligare några timmar. Enligt åtalet ska männen även ha misshandlat honom inne i bilen. Detta genom slag i ansiktet samt genom att ha tagit strupgrepp på honom. De ska även ha uttalat dödshot mot honom.

Enligt åtalet tvingade de tre männen även till sig mannens pass, id-kort, bankkort, kontokod, bankdosa samt en mobiltelefon.

“Särskild råhet”

Offret har enligt åtalet fått smärta, hud- och underhudsblödningar, hudavskrapningar, revbensfraktur och andnöd. Enligt åklagaren har gärningsmännen ”visat särskild hänsynslöshet eller råhet då de bland annat använt tillhygge och utövat våld mot målsäganden när denne legat på marken”.

Männen åtalades i Norrköpings tingsrätt i fredags misstänkta för bland annat människorov.