Norrköpings tingsrätt. Temabild: Monica Bergström

Man påkörd och kidnappad av kända brottslingar

Tre män, 37, 27 samt 22 år, döms till fängelse av Norrköpings tingsrätt efter misshandel och kidnappning.

Det var i augusti förra året som de tre männen misshandlade och förde bort en man. Först körde de på mannen med bil. Efter det slog de honom, bland annat med en kofot. Efter det tvingade de in honom i en bil och körde till olika platser i Östergötland.

Blev dödshotad

Flera personer såg händelsen när de slog mannen och förde in honom i bilen. Mannen fördes bort och hölls kvar i några timmar innan de flyttade honom till ytterligare en plats där han hölls kvar i några timmar till. Totalt handlar det om mellan fem och sex timmar. Misshandeln fortsatte och de utförde även dödshot.

Mannen tvingades lämna ifrån sig sitt pass, bankkort, bankdosa och de kontanter han hade på sig, vilket var 100 kronor. I domen står att ”Gärningsmännen har visat särskild hänsynslöshet eller råhet då de bland annat använt tillhygge och utövat våld mot målsäganden när denne legat på marken”.

Kända brottslingar

27-åringen samt 22-åringen döms till tre års fängelse för misshandel, grov misshandel, utpressning samt människorov. 37-åring döms till fängelse i två och ett halvt år för samma brott. De ska tillsammans också betala 34 000 kronor i skadestånd.

Samtliga tre är dömda för grova brott sedan tidigare och har alla suttit i fängelse.

DETTA HAR HÄNT:

Man kidnappad och misshandlad med kofot