Foto: Andreas Schander

Mordplatsen – ett blodigt inferno

Det är fortfarande en gåta varför en ostraffad 24-åring från Mullsjö mördar ett äldre par i deras kök på en gård strax utanför Mantorp. Men i och med den nu inlämnade stämningsansökan mot mannen finns det några saker som klarnat.

Att det var blodigt och kladdigt i det nu mördade parets kök råder ingen tvekan om. Enligt poliser som varit på plats har det varit väldigt blodigt och kammaråklagare Helene Gestrin sade under tisdagens presskonferens att det var ett ”fult” mord.

Paret hittades på köksgolvet och båda två hade, som News tidigare skrivit, fått sina halsar avskurna. Den fiskekniv som först inköpts av mördaren och sedan använts vid mordet har dock inte hittats trots intensivt sökande. Först har parets händer tejpats fast i varsin köksstol och när paret sedan låg på golvet har mördaren hällt vätskor över dem.

– Det var allt möjligt, saft, vätska till såpbubblor och sprit, bland annat, sade Helene Gestrin vid dagens presskonferens. Huset i övrigt var orört vilket förvånar lite menade Gestrin när saken fördes på tal då den som är ute efter pengar eller andra värdesaker oftast rotar runt i hela huset och vänder ut och in på allt i sin jakt på saker att stjäla.

Parets mobiltelefoner låg framme på en bänk i köket och kvinnans telefon hade använts till att föra över pengar från ett sparkonto till ett uttagskonto. Det bankkort som använts har ännu inte påträffats.