Foto: Niklas Luks

EXTRA: Nationella bombskyddet på plats

Polisen har hittat ett misstänkt farligt föremål under en parkerad bil på Nya Rådstugugatan i centrala Norrköping. Ett stort område i centrum, ner mot vattnet, är avspärrat. Det nationella bombskyddet har anlänt till platsen och ska nu påbörja sitt arbete.

Klockan 13:56 i dag fick polisen ett larm om ett misstänkt föremål under en parkerad bil på Styrmansgatan i Norrköping.

Området runt bilen spärrades av och sedan har avspärrningarna utökats allt eftersom. Ett flertal polispatruller jobbar med detta.


Bild: Niklas Luks

– Vi vet inte vad det är för föremål och just nu spärrar polisen av ett ganska stort område. Vi spärrar av för ett säkerhetsavstånd, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

Just nu är gatorna Flemminggatan, Nya Rådstugugatan och Trädgårdsgatan som korsar mot Styrmansgatan avspärrade. Trafiken från Lindövägen/Östra Promenaden i riktning mot Hamnbron är avstängd. Även Packhusgatan från Packhusrondellen är avstängd.

– Det kommer att påverka trafiken och kollektivtrafiken, säger Åsa Willsund.


Bild: Niklas Luks

Polisen har också gått ut med uppmaningen att boende som befinner sig i husen på Nya Rådstugugatan 44 och 46, samt Skepparegatan 2C och 4 inte ska gå ut genom entréerna mot Nya Rådstugugatan samt Skepparegatan utan istället välja att gå ut genom innegårdarna.

I nuläget har inga personer bedömts vara i behov av att evakueras men polisen uppmanar boende i direkt anslutning till den parkerade bilen att inte stå nära fönster som vetter mot parkeringsplatsen vid korsningen Nya Rådstugugatan och Skepparegatan.


Bild: Niklas Luks

Polisen har kontaktat det nationella bombskyddet. De har nyligen kommit fram och kommer nu att påbörja sitt arbete.

Avspärrningarna beräknas bestå i flera timmar och som trafikant rekommenderas man att välja annan väg.

MER:

Just nu: Övervägande risk för explosion