Den 62-åriga kvinnan har åtalats för brott mot djurskyddslagen. Bilden till höger visar hästarnas foderplats. Bild: Polisens förundersökning

Otäcka bilderna på vanvårdade hästarna  

En 62-årig kvinna hade så magra hästar att ryggrad, revben och höftben syntes tydligt genom vinterpälsen. Nu har kvinnan åtalats för brott mot djurskyddslagen.

Kvinnan på den östgötska gården nekar till brott men misstänks för att ha utsatt ett tiotal hästar för djurplågeri då hon inte tillkallade veterinär när hästarna behövde få vård. Hästarna har också, enligt åtalet, fått för lite mat och vatten.

En djurskyddsinspektör samt flera veterinärer har förhörts av polis. Hennes verksamhet beskrivs bedriva utbildning av hästar och ryttare, inköp och försäljning av häst, avelsverksamhet, uppdrag inom hästhållning, hästskötsel samt tävlingsverksamhet.

Bilderna är tagna av länsstyrelsen i samband med att djuren omhändertogs. I åtalet står att ryggrad, revben och höftben syntes tydligt genom vinterpälsen på flera hästar och flera av de magra stona var dräktiga. På vissa ställen låg staketet till hagen längs marken.

Se fler bilder här nedan: