Bild: Niklas Luks Leif Hermansson, chef för grova brott och Tomas Månsson, utredare. Båda vid Norrköpingspolisen. Foto: Jerry Prütz

Polisen om mordförsöket: Vi famlar i blindo

Det var den 18 oktober som en skarpladdad handgranat påträffades under en bil i centrala Norrköping. Nu har utredningen pågått i dryga två månader men utan det minsta resultat. “Vi famlar i blindo”, säger polisens utredare Tomas Månsson till News.

Hade handgranaten briserat där och då, den 18 oktober och i centrala Norrköping, kunde det gått riktigt illa. Nu hann bombgruppen komma till platsen och allt gick, tack och lov bra. Men hur går utredningen och har man fått upp något spår efter, eventuella, gärningsmän?

– Nej, det har vi tyvärr inte utan det känns som vi famlar i blindo här. Vi har förhört både bilägaren och den som brukat bilen och de har inte mer att tillägga och menar sig inte känna till någon hotbild mot dem. Att de båda finns eller har kontakter i kriminella kretsar vet vi men där tar det stopp, berättar Tomas Månsson vid Norrköpingspolisen och som är den som leder utredningen av mordförsöket.

– Vi har dock inte fått in alla analyser när de gäller de tekniska undersökningar som genomförts. Man ska väl kanske inte hoppas på för mycket där. Den här typen av brott är  lite av färskvara och händer det inget i närtid så brukar det vara svårt att lösa den här typen brott, fortsätter Tomas Månsson och lägger till att det efter bombdramat varit lugnt kring de här båda personerna. I vart fall så vitt polisen känner till.

– Som jag ser det just nu så ser det mörkt ut i den här utredningen. Om någon som nu läser det här och som har uppgifter som vi skulle kunna ha nytta av får de gärna höra av sig till mig via 114 14, avslutar Tomas Månsson vid Norrköpingspolisen.

Bekräftat: Föremålet var en handgranat

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load