Foto: Mattias Landström

Polisen söker vittnen från E4 efter mordförsök

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips efter gårdagens mordförsök på E4:an då en 25-årig Linköpingsbo framförde sin bil på ett hänsynslöst sätt.

Klockan 20.18 på torsdagskvällen fick polisen flera samtal om att en personbil körde väldigt fort mot körriktningen på E4 utanför Linköping. Bilen kördes söderut i norrgående fil och flera trafikanter ringde 112 och larmade om körningen.

När det första samtalet kom så ska bilen ha befunnit sig norr om Herrbeta. Efter det kom samtal om att bilen kom körande mot trafiken söder om Herrbeta, i höjd med Linghem och fortsatt söderut tills den stoppades  vid Tallboda klockan 20.23.
Föraren, en man från Linköping i 25-årsåldern, greps av polis och anhölls senare, klockan 22.40 av åklagare. Mannen är i nuläget på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp alternativt grov vårdslöshet i trafik.

-Anledningen till brottsrubriceringen är att han körde sin bil på ett både hänsynslöst och farligt sätt med och var totalt likgiltig för andra människors liv, förklarar Monica Bergström, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

Polisen söker nu vittnen till mannens framfart på E4 och vi är intresserade av alla iakttagelser.
Den som har vittnesuppgifter att lämna ombeds kontakta polisen via telefon 114 14, via kontaktformuläret på polisens hemsida, polisen.se, eller genom att besöka närmaste polisstation.

Vansinnesfärd på E4 – bilist gripen