Foto: Andreas Schander Foto: Andreas Schander Foto: Andreas Schander Foto: Niklas Luks Foto: Niklas Luks

Skolbuss rammade bro – förskolebarnen klarade sig oskadda

Dubbeldäckaren med 51 skolelever och åtta vuxna dundrade in i järnvägsbron på Grenadjärgatan. Halva överdelen krossades, men förskolebarnen klarade sig mirakulöst undan allvarliga skador.

Klockan 10.22 kom ett larm om en olycka på Grenadjärgatan i Linköping. En dubbeldäckad buss hade kört rakt in i järnvägsbron.

– Halva övre planet är mosat. Barnen är kvar på bussen och det är kaotiskt på platsen. Det här kan tyvärr vara riktigt illa. Känslan på olycksplatsen är obehaglig, säger News reporter Andreas Schander som är på plats.

Sex ambulanser var snabbt på plats och ett stort område spärrades av. Trafiken är avstängd i båda riktningarna och polisen dirigerar på platsen.

När räddningsarbetet kommit i gång visade det sig att eleverna hade haft änglavakt. Två vuxna har däremot förts till sjukhus.

– Det satt elever på övre plan, men ingen fick värre skador än skrapsår, säger polisen Kent Almroth på olycksplatsen.

Det var en förskoleklass med sexåringar som var ombord på olycksbussen. De var på väg till Rosendalskolan efter att ha varit och sett en julshow inne i Linköping, säger Rosendalskolans rektor Karin Lång, som just nu befinner sig på olycksplatsen.

– Vi vet ännu inte vad som orsakat olyckan. Bara att bussen kört rakt in i tågviadukten. Som tur var har inget av barnen skadats allvarligt. Nu jobbar vi för att ta hand om både barn och chockade vuxna som var ombord på bussen, säger Karin Lång.

Barnen var självklart mycket skärrade efter olyckan och när ersättningsbussen kom så vägrade barnen att sitta på övervåningen, så en del elever fick vänta in en ny buss.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik. Bussen är tagen i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

Tågtrafiken är i gång igen men körs i begränsad omfattning under räddningsarbetet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load