Foto: Niklas Luks

Stora skador efter kraftig explosion

Strax efter klockan ett på söndagsnatten överöstes SOS Alarm med samtal om en kraftig explosion på Nygatan i centrala Norrköping.

Explosionen hade hörts över stora delar av stan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen och möttes där av en bortsprängd ytterdörr till ett flerfamiljshus. Det är stora skador på fastigheten och flera fönsterrutor ska ha krossats av den kraftiga smällen. Ingen person kom till skada vid explosionen.

Efter att de materiella skadorna undersökts av räddningspersonalen överlämnades ärendet till polisen, som under natten haft personal från nationella bombstyrkan på plats. Innergården spärrades tidigt av och tekniker är nu under morgonen på plats för att undersöka brottsplatsen och säkra spår.

De boende i området, som under natten uppmanats att hålla sig inomhus, har fått rådet att i möjligaste mån fortsätta med detta under dagen.

Vad som ligger bakom sprängningen eller om det finns en känd hotbild mot någon av de boende i huset där sprängningen ägt rum kan polisen ännu inte uttala sig om.