24-åringen, till vänster bedöms skyldig för dubbelmord. Till höger Henrik Lindblom, försvarsadvokat. Tecknare: Vikky Schander

Tingsrätten: 24-åringen skyldig till dubbelmordet

Linköpings tingsrätt bedömer att 24-åringen från Mullsjö är skyldig till dubbelmordet utanför Mantorp. Men än har ingen dom fallit.

Tingsrätten anser att det är övertygande bevisning för att 24-åringen har gjort sig skyldig till mord i två fall samt bedrägeri. Tingsrätten bedömer även att han ska genomgå en undersökning. Så här skriver Linköpings tingsrätt i torsdagens beslut:

“Ytterligare utredning om hans psykiska tillstånd är nödvändig för att beslut ska kunna fattas i påföljdsfrågan”. 

Vidare skriver tingsrätten:

“Ändamålet med undersökningen är att bedöma om 24-åringen har begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning”.

Utlåtandet över undersökningen ska vara rätten tillhanda inom fyra veckor från det att förordnandet kommit till Rättsmedicinalverket.

Efter sex rättegångsdagar meddelade i dag Linköpings tingsrätt att 24-åringen är skyldig till två fall av mord. Det var 11 juni förra året som ett äldre par mördades i sitt hem utanför Mantorp. En 24-årig man greps några månader senare, misstänkt för dådet.

I slutskedet av den sista rättegångsdagen meddelade domaren att rätten skulle påbörja sin överläggning direkt. 24-åringen anses skyldig och ska även fortsatt sitta häktad fram till dess att domen faller. Datum för domen meddelas under torsdagen.

Försvaret yrkade på att 24-åringen skulle sättas på fri fot men tingsrätten bedömer alltså att 24-åringen är skyldig och ska därför stanna kvar i häktet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load