Temabild: Pixabay

Blödande och svulten – hunden omhändertogs

Polisen skulle hämta 33-åringen till förhör. Inne i hans lägenhet fann de mannens knappt ettåriga unghund, blödande och hårlös, sittande i sin egen avföring – utan vare sig mat eller vatten.

Den tragiska synen mötte polisen då de en dag i slutet av augusti, åkte hem till en 33-årig Norrköpingsbo för att hämta honom till förhör i anslutning till en brottsutredning.

Inne i 33-åringens lägenhet satt hans knappt ettåriga unghund, en hanhund av rasen American staffordshire terrier, som även brukar kallas Amstaff.

Att hunden vanvårdats var uppenbart. Djuret blödde på flera ställen och hade ett flertal hårlösa områden på kroppen. Hundbajs och hundkiss täckte golven i lägenheten och hunden hade varken tillgång till mat eller vatten.

Poliserna på plats reagerade direkt. Unghunden omhändertogs med omedelbar verkan.

Omhändertagandet har nu fastställts av länsstyrelsen. Myndigheten anser att miljön där hunden hölls och det faktum att den var i så uppenbart behov av vård då den hittades, visar att 33-åringen är oförmögen att ta hand om sin hund och att ett långsiktigt omhändertagande är nödvändigt för att man ska kunna säkerställa att djuret får den tillsyn det behöver.

33-åringen kan överklaga beslutet.

Kvarstår omhändertagandet får länsstyrelsen avgöra vad som ska hända med hunden.

Bedöms den vara mentalt och fysiskt frisk kommer den att omplaceras till ett nytt – bättre – hem. I annat fall kommer den att avlivas.

En kontroll av hundens ID-chip, som polisen i Östergötland gjort, visar att hunden kommer från Serbien och att 33-åringen ägt den i närmare fyra månader, sedan i maj i år.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load