Augustifest samt Avengers

Årets upplaga av Augustifesten måste ha gått till historien som den mest anonyma stadsfest någonsin.

Otroligt nedbantad med otroligt lite marknadsstånd, mycket mindre tivoli och inga fyrverkerier. Just fyrverkerierna så skyller kommunen på att de lyssnat på invånarna att de inte vill ha dom. Men om man kikar på hur uppslutningen har varit varje år så har det varje kväll samlats runt 40.000 människor runt Strömmen för att avnjuta skådespelet.

Nu hade det visserligen i år inte kunnat skjutas ändå pga eldningsförbudet, men man kan ju inte skylla på det ett halvt år innan.

Jag kan tänka mig att nästa år så kan det läsas att årets Augustifest ställs in pga svikande publikstöd, det är tyvärr en spådom som kan slå in med tanke på det utbudet de hade i år.

Det känns som om Upplev Norrköping är lite i en kris just nu, när de bantar ner den “stora” stadsfesten rejält, samtidigt som Avengers utställningen går med brakförlust.

Jag tror att de skulle behöva lite nytt tänk och nya idéer om vad folk egentligen vill ha. De tidigare utställningarna som hade dundersuccér var ju bland annat Titanic samt Harry Potter.

Men behöver Upplev Norrköping nytt blod och nya ideér så är ni välkomna att ringa mig.   😉

Totalt Eldningsförbud och Grillförbud

Imorgon onsdag 25/7 så införs totalt eldningsförbud i länet. Det innebär att ingen eldning eller grillning är tillåten. Varken Kol, Gasol eller Elgrill är tillåten.

Men lite fundersam blir jag ändå på att rökning ändå är tillåtet.  För även det borde klassas som eldfara…

Gjorde en liten video på min facebook angående alternativa matlagningssätt.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155661991625382&id=723875381

Ha en trevlig sommar alla läsare.

Och där kom den med besked

Pang sa det och så var det härliga 23 grader i skuggan. Knappt så man hänger med när man för ett par veckor sedan gick med jackor och mössor på. Och nu sitter man och njuter i solen och värmen.

Foto: Johan Nylinder

För egen del får detta gärna hålla på hela sommaren nu med härliga temperturer och solsken. Den D-vitaminboosten kan vi verkligen behöva efter vintern som varit.

Korrekturläsning TV4

Jag är inte alltid världsbäst på att stava eller skriva rätt, men jag tycker att det är roligt när TV4 Nyheterna har stor grafik i studion och inte kan stava till Diesel. 😂

Hur stavas Diesel? Foto: Johan Nylinder

Kolmårdens Djurpark

Finns många som brukar gnälla på hur mycket turister det är i lilla byn Krokek i Kolmården samt att hur trafiksituationen är till och från djurparken.  Men skulle vi inte ha djurparken som dragplåster här ute, med just tillfartsväg genom byn till djurparken så skulle vi i byn inte kunna ha två livsmedelsbutiker och flera restauranger samt pizzerior. Så tänk på det nästa gång man vill ha bort alla turister på vägarna genom byn.

Johan Nylinder med lekvärden Oskar på Vildmarkshotellet i Kolmården. Foto: Johan Nylinder

 

 

 

 

 

 

 

 

Samt se till alla jobbtillfällen som parken ordnar. I år så sökte de 1000 sommarjobbare, vilka andra företag kan matcha det?

Jag själv är också inhyrd nu under våren på deras event Familjehelg de har då barnen som bor på hotellet får testa att vara djurvårdare osv. Själv så uppträder jag på lördagkvällarna på Vildmarkshotellet med min magishow.

Johan Nylinders scen på Vildmarkshotellet. Foto: Johan Nylinder

Semifinal i Talang

Förra året i maj så var jag med när Halv Åtta hos mig spelades  in i Norrköping. LÄNK

Och där lärde man känna flera olika härliga människor, bland annat då Claes Martin som nu också blev Semifinalist i årets Talang på TV4. LÄNK

Talangscenen Foto: Johan Nylinder

Så igår drog man upp till Stockholm för att vara med på direktsändningen. Det var ett väldigt blandat startfält med allt från hundar, magi, sång och imitationer.

Tyvärr så gick det inte hela vägen igår för Claes Martin, men istället får han nu hoppas på juryns Wild Card så en finaldröm finns ändå inom räckhåll.

Semifinalister på scenen. Foto: Johan Nylinder

Kylan består

Norr om Stockholm så var det visst en olycka med 40 bilar inblandade i, och det brukar ju alltid bli sådana olyckor  när vintern och snön består.

Foto: Johan Nylinder

Men för egen del så måste jag ändå säga att det är betydligt skönare när det kommer snö som får ligga än det eviga hattandet fram och åter. Så låt oss njuta nu av kyla och snö ett tag till och sedan kan gärna våren få komma.

Nu varnades det tom. för eventuella snökanoner som kan komma in här över länet imorgon. Vi får se om de får rätt eller inte. ??

Foto: Johan Nylinder

Friidrott i Norrköping

Min äldsta son Rasmus har tränat friidrott hos Tjalve under ett par år nu. Det är så otroligt roligt att se hur han utvecklas, och en stor sak i det hela är hans otroligt engagerade tränare.

De tränar två gånger i veckan, lördagmorgnar i Stadium Arena som är en arena i toppklass och måndagar i en gympasal i stan.

Rasmus Nylinder tränar friidrott. Foto: Johan Nylinder

Man har hört att det planeras en ny utomhusarena även i Himmelstalund. Hoppas att den blir av så att den gamla slitna arenen Borgsmo får sig en efterträdare av rang och då kunna ha stora friidrottstävlingar här i stan.

Det tror jag skulle sporra många ungdomar att satsa på idrotten.

Stadium Arena. Foto: Johan Nylinder

Mänskligt beetende

Rätt som det är så måste man storhandla, och ett fenomen jag stöter på nästan varje gång och det är vid hissarna när man ska åka dom med kundvagn.

Foto: Johan Nylinder

När man står i hissen och åker antingen upp eller ned och när dörrarna sedan öppnas så står det nästan alltid någon annan där med kundvagn som vill gå in i hissen.  Men de som vill in brukar sällan flytta på sig när man försöker gå ut ur hissen utan man får nästan be om ursäkt för att man vill komma ut ur hissen. Men jag kan garantera att det går betydligt smidigare att gå in i hissen om jag får gå ur den innan.

Varför detta fenomen uppkommit har jag ingen aning om, men det är ganska spännande att följa och se att det gäller alla åldersgrupper också.

Se upp i backen…

Var ikväll och besökte Yxbacken just utanför stan. Snacka om att vi har en vinteroas bara 15 minuter utanför stan där det finns utmaningar för både erfarna åkare såsom nybörjare.

Nu ikväll så var vi inte ensamma om att ha den tanken, men den stora massan började packa ihop efter 1,5 timme och efter det så blev det betydligt lugnare i backen och liften.

På tal om liften, jag satt och åkte ankarlift upp mot toppen, hade kommit cirka 80% av backens höjd och funderade lite på livet i allmänhet som tex, varför navelludd alltid är blått osv. Och plötsligt så får min högerskida för sig att korsa min vänsterskida vilket då resulterar i att det tar tvärstopp för mig, men liften fortsatte. Under tiden jag föll sakta mot backen krampaktigt hållande i ankarliften så kommer jag att tänka på tv-reklamen som går på tv nu, med en liten tjej som ramlar i liften och hänger kvar under den och åker. Just då så kändes inte den tanken dum överhuvudtaget. Men det funkar inte att göra så i Yxbacken kan jag meddela, utan jag blir liggande som en strandad val mellan de båda liftarna samtidigt som alla andra åkare åker förbi och garvar. (Den som garvade högst och längst var min fru och äldsta son.) Så det var bara att göra Walk of Shame och ta av sig skidorna och börja traska uppåt i backen innan man hittar en öppning så man kan gå ut i nedfarten igen. Många brukar ramla när man åker nedför, jag ramlar när jag åker uppför.

Men jag måste säga att de som jobbar med snötäckning och pistning av backarna har gjort ett kanonjobb.

Nu drar jag igång…

Hej och välkomna.

Nu så startar jag den här bloggen hos Norrköping News.

Jag som kommer att härja runt här heter Johan Nylinder boende i Kolmården ihop med min fru och våra 3 barn.

På denna blogg så kommer jag ni få följa mig bland mina tankar och funderingar samt saker jag stöter på i vardagen runt om i staden, länet samt Sverige. Så hoppas ni vill följa med mig på den här resan så får vi se vart den här resan tar oss.

Jag är till yrket Magiker/Konferencier samt även lite frilans, så det kommer även att bjudas på en del inblickar i det livet också.

Så ännu en gång välkomna.