Augustifest samt Avengers

Årets upplaga av Augustifesten måste ha gått till historien som den mest anonyma stadsfest någonsin.

Otroligt nedbantad med otroligt lite marknadsstånd, mycket mindre tivoli och inga fyrverkerier. Just fyrverkerierna så skyller kommunen på att de lyssnat på invånarna att de inte vill ha dom. Men om man kikar på hur uppslutningen har varit varje år så har det varje kväll samlats runt 40.000 människor runt Strömmen för att avnjuta skådespelet.

Nu hade det visserligen i år inte kunnat skjutas ändå pga eldningsförbudet, men man kan ju inte skylla på det ett halvt år innan.

Jag kan tänka mig att nästa år så kan det läsas att årets Augustifest ställs in pga svikande publikstöd, det är tyvärr en spådom som kan slå in med tanke på det utbudet de hade i år.

Det känns som om Upplev Norrköping är lite i en kris just nu, när de bantar ner den “stora” stadsfesten rejält, samtidigt som Avengers utställningen går med brakförlust.

Jag tror att de skulle behöva lite nytt tänk och nya idéer om vad folk egentligen vill ha. De tidigare utställningarna som hade dundersuccér var ju bland annat Titanic samt Harry Potter.

Men behöver Upplev Norrköping nytt blod och nya ideér så är ni välkomna att ringa mig.   😉